Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karriären i gungning

Annons

1998 blev Hjorth, 30, proffs på LPGA-touren. Sedan dess har hon tjänat över två miljoner dollar på touren, vunnit två gånger och varit tvåa sju gånger.

I år har det dock gått dåligt för henne.

- Men jag känner att min Europavistelse i sommar varit positiv. Jag känner att spelet har börjat lossna igen, och segern i English Open har stärkt mitt självförtroende ordentligt.

- Mitt spel har blivit både bättre och jämnare under min Europavistelse - även om det inte fungerat hela tiden, säger Mimmi, som i går fanns på Aspeboda golfklubb för att förrätta prisutdelning för ungdomstävlingen Bankboken Tour Riksfinal.

Självförtroendet har varit Mimmis stora problem de senaste två åren.

- Speciellt utslagen har spökat emellanåt. Jag vet ju att jag slår långt, och det ska gynna mig på långa hål. Men jag tar i lite för mycket och vill för mycket. Och då blir det besök i skogen. Och där slår man varken birdies eller eagles...

Segern i English Open är ett klart trendbrott för Mimmi. Hon har i år inte haft en placering bland de tio bästa på LPGA-touren.

Hon ligger bara 106 i "birdiesligan" och har slagit många bogeys och dubbelbogeys. Endast i sju rundor av 40 har hon gått runt under par.

- Men 19 under par på tre rundor i England visar att det inte handlar så mycket om tekniken, menar Mimmi.

- Jag känner att jag är på rätt väg. Nu får jag ta en tävling i taget, och försöka att inte stressa upp mig.

- Jag har sju tävlingar kvar på touren i år, och kan jag klara någon placering bland de tio bästa där, är jag med ordentligt i rankingen igen.

Mimmi ligger runt 130 just nu. 90 första får behålla fullt tourkort, vilket innebär att hon får spela alla de vanliga tourtävlingarna.

- Men alla bland de 110 i rankingen har fått spela nästan alla tävlingar de velat i år, säger Mimmi.

- Och bland de 125 får man begränsat tourkort.

För Mimmis del finns också två toursegrar sedan tidigare med i bagaget. Det innebär att hon prioriteras bland de som inte har fullt kort - om hon nu inte skulle klara kortet.

- Men nu tänker jag se positivt på hösten, säger Mimmi.

- Man får inte börja tänka på att det går dåligt. Då är risken att spelet låser sig. Jag får ta de 19 slagen under par från English Open med mig i bagaget och satsa på en fin höst, förklarar Maria Hjorth.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons