Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karriären är över

Annons

Smärtan har inte stört henne. Däremot har tiden efter operationen, för drygt två månader sedan, varit väldigt påfrestande psykiskt.

- Jag mår väl efter omständigheterna bra. Nu har jag i alla fall fått slänga nackkragar och kryckor och allt sådant.

- Men det är frustrerande att jag inte kan träna mer än att ta långa promenader. Jag går dock hos en sjukgymnast dagligen och om en månad kanske jag får börja jogga igen, säger Lotta förväntningsfullt.

Hon har med åren blivit träningsnarkoman, och det stillasittande livet som följde efter den komplicerade nackoperationen passade henne illa.

- Jag har fått panik och det börjar kännas att jag är jobbig mot alla. Promenaderna räcker inte, jag blir inte tillräckligt trött för att känna mig tillfreds, säger Lotta.

Hon ser dock "ljuset i tunnelns slut", även om hon aldrig kommer kunna brottas igen. Något hon visste var högst troligt, men ändå hoppades på.

- Livet går vidare och nu satsar jag mycket på studierna. Tanken är också att jag ska kunna börja träna friidrott och ta upp stavhoppet igen efter nyår, berättar Lotta.

Hon har flyttat till Göteborg och började i höstas på raindeerprogrammet på universitetet.

- Det är ett fyraårigt biologiprogram där man läser mycket om utrotningshotade arter. Det är väldigt fascinerande med alla levande organismer, hur allt hänger ihop och att allt hänger ihop.

Hemlängtan har dock funnits.

- Det har blivit så, i och med att det har varit allmänt jobbigt har jag också längtat hem en del. Jag saknar alla där hemma, både familj, vänner och alla från friidrotten.

-Det var en rolig period då jag tränade friidrott i Kvarnsveden, allt fungerade bra och det var ett kanongäng, säger Lotta.

- Men jag ser fram emot att få börja träna igen. Det är inte lång tid kvar, och när jag kan träna igen kommer allting kännas bättre, lovar Lotta.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons