Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karonen från klarhet till klarhet - fyra i världscupen

Annons

Lassi Karonen går från klarhet till klarhet. För tre veckor sedan tog han sin första pallplats någonsin i världscupen. I helgen följde han upp det med en stark fjärdeplats. Och för andra gången i rad hade han regerande OS-mästaren Olaf Tufte bakom sig.

- Det känns riktigt bra, jag är nöjd med att ha tagit mig till final igen, sade en glad Lassi Karonen efter framgången.

Karonen fick en bra start på finalloppet från sin ytterbana. På banan bredvid honom skenade britten Alan Cambell iväg till en stor ledning, Karonen höll dock jämna steg med det övriga fältet.

Med 500 meter kvar låg han på fjärde plats med Tufte tre sekunder bakom sig. Norrmannen avslutade som alltid starkt, men kunde inte riktigt nå ända fram till Karonen. Cambell stumnade men lyckades ändå ro in som tvåa. Vann gjorde regerande världsmästaren Mahe Drysdell.

Fjärdeplatsen innebar andra raka final- en för Brudpigaroddaren, ett mycket starkt resultat för en roddare som innan den här säsongen hade två finalstarter, där han slutade femma, som bästa resultat.

Hur kommer det sig att det har gått så bra i år?

- Träningen har givit resultat. Jag har jobbat mycket med tekniska detaljer och det har börjat falla på plats, förklarar Karonen.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons