Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karolina tar sabbatsår

Annons

Karolina har sedan ett och ett halvt år tillbaka sällskap med den danske landslagsmannen Thomas Höjsgaard Nielsen. De är förlovade, men det blir inget snabbt bröllop om någon tror det.

- Nej, skrattar Karolina. Jag vill inte gifta mig när jag är gravid. Vi får väl se sedan vi fött vårt barn.

Om det blir en pojke eller en flicka har ingen betydelse för Karolina.

- Jag tycker det ska bli jätteroligt att bli mamma. Och jag bryr mig inte alls om vilken sort det blir. Det enda jag hoppas på är att det blir ett friskt barn, säger Karolina.

Inte heller Thomas är landslagsaktiv just nu. Han tävlar för den danska storklubben Farum. Men är samtidigt ett jagat byte även av andra än Karolina.

- Det är många svenska klubbar som vill ha honom, säger Karolina. Men han trivs bra med sin danska klubb som det är nu. Men hur det blir i framtiden vet vi inte.

De båda bor i dag i Borlänges främsta "orienterarområde", Skräddarbacken.

- Och någon flytt till Danmark är avgjort inte planerad, slår Karolina fast.

Karolina hade under 2001 rätt så jobbigt med sin orientering. Hon kämpade hårt för att få fina placeringar och satsade bland annat på att ta sig till VM i Finland. Men det lyckades inte riktigt.

Efter det hade hon svårt med motivationen.

- Men det känns faktiskt bättre nu. Det är svårt att säga något om framtiden, men som jag känner det nu, kan jag mycket väl tänka mig att göra comeback om ett år. Inte minst låter det intressant med NOM i Södermanland 2003 och VM i Sverige 2004.

För många orienterartjejer brukar en period som mamma vara ett ordentligt motivationspiller för en fortsatt elitsatsning. Damkaptenen Marita Skogum är ett exempel, liksom Karolinas landslagskamrater Gunilla Svärd och Anette Granstedt.

- Men jag lovar ingen comeback i dag. Framtiden får utvisa hur det blir, säger Karolina.

Trots sabbatsåret lär Karolina dyka upp på lite orienteringstävlingar då och då under våren.

- Men då får det nog bli direktanmälan. Och orientering bara för konditionens skull. Ingen tävlingssatsning.

För Domnarvets GoIF innebär detta naturligtvis ännu en åderlåtning av damlaget. Tidigare har klubben tappat Annika Björk.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons