Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karolina och Emma visade god form

Annons

Karolina blev tvåa i långdistanstestet på Klöva Hallar i Skåne, endast 23 sekunder bakom segrande Anette Granstedt, Hakarpspojkarna. Emma Engstrand slutade fyra, strax bakom Jenny Johansson, Ulricehamn.

Engstrand var slagen med fyra minuter av segaren, men visade ändå att misslyckandet i de båda tidigare VM-testerna var en tillfällighet.

- I dag gjorde jag i alla fall ingen sådan jättebom som jag gjort de andra dagarna, säger Emma, som tyckte att loppet var helt okej.

- Visst har jag missat lite även i dag, men jag har inte förlorat kontrollen totalt som jag gjort tidigare, säger Emma, som därmed troligen tar en plats till långdistansen i VM.

Ännu mer sannolikt är att Karolina Höjsgaard, tidigare Arewång, finns med där.

Trots en del problem längs banan var hon den enda som något så när matchade segrande Granstedt på den ytterst krävande banan i rejält kuperad och bergig terräng.

Granstedt har för övrigt vunnit båda de VM-tester hon ställde upp i, medel- och långdistans.

- Jag har haft lite struligt med vägvalen, men fysiskt kändes det bra även om det var en tuff bana, säger Karolina direkt efter målgång och tillade:

- Anette gör aldrig några dåliga vägval, så hon vinner säkert.

På herrsidan saknades Dalarnas båda främsta VM-kandidater.

Varken Håkan Eriksson, som vann sprinttestet, eller sprintvärldsmästaren Jimmy Birklin, som är skadad, ställde upp.

I stället var det en annan Malungslöpare som överraskade positivt.

Tidigt startande Staffan Eriksson blev femma efter ett mycket fint lopp, där han avslutade fullt i klass med de snabbaste.

Till slut blev han dock slagen med 5.34 av segraren Johan Modig, Pan-Kristianstad.

Därmed togs segern ännu en gång av en herrlöpare utanför A-landslaget.

Modig vann dessutom med stor marginal, 2.15 före tvåan Erik Öhlund, Ulricehamn.

Bäste A-landlslagslöpare var långspecialisten Mattias Karlsson, Hakarpspojkarna, på tredje plats, drygt tre minuter från segern.

VM-laget presenteras av förbundskaptenerna Marita Skogum och Göran Andersson på tisdag, och blir åtminstone på herrsidan en riktig rysare.

Ett stalltips är att Dalarna får med Höjsgaard och Engstrand i damlaget samt Håkan Eriksson och eventuellt, beroende på skadeläget, Jimmy Birklin i herrlaget.

SARA THÖRN

Mer läsning

Annons