Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karolina nöjd tvåa

Annons

Simone Niggli-Luder stod lite i en klass för sig själv och vann med nästan 20 sekunders marginal tillgodo på Karolina A Höjsgaard.

Kampen om andraplatsen blev dock stenhård. Simones lagkamrat, Jenny Johansson, såg ut att fixa dubbelt Ulricehamn, men kroknade på slutet och blev slagen av Karolina med en halv sekund.

Med tanke på VM-tävlingarna i höst, där kvalet och finalen på sprintdistansen avgörs samma dag, valde Karolina att springa ett lopp redan på förmiddagen.

Ett lopp som förbundskaptenen Göran Andersson initierat, men där bara Karolina kom till start.

- Men det var arrangerat som en riktig tävling. Det var startfålla, snitsling, nummerlapp och målfålla, så jag tände faktiskt till, säger Karolina.

Dessutom hade hon fint främmande vid frukostbordet i går morse.

- Ja, norska världsmästarparet Björnar Valstad och Hanne Staff, bor hemma hos oss, så det kändes bra att äta frukost med dem, säger Karolina.

Sprintloppet var hon nöjd med, men hur kroppen svarar på det täta tävlandet vet hon först efter den klassiska distansen i dag.

- Det är svårt att säga om sprintloppet blev sämre eftersom jag tävlade på förmiddagen. Med facit i hand så känns det ändå bra att ha gjort den här testen, men som sagt får jag ett bra kvitto på formen i det klassiska loppet, säger Karolina.

Simone Niggli-Luder må ha fyra VM-titlar från hemma-VM i fjol, det dröjde ända till i går innan hon tog sin första seger i elitserien.

- Det är först sista veckan som jag känt mig riktigt bra. Loppet var tufft, men jag klarade mig utan några rejäla bommar, berättar Simone på bra svenska.

Löpstarka Emma Engstrand, Stora Tuna var länge med i den absoluta tätstriden, men föll tillbaka och slutade fyra, drygt 28 sekunder efter Simone Niggli-Luder.

- Jag missade vid elfte kontrollen och efter det blev jag dessutom lite stressad, berättar Emma.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons