Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karolina höll hela vägen

Annons

- Det är förstås synd om Simone, men jag hade tagit henne ändå med några sekunder. Hanne bommade också vid samma kontroll och fick springa tillbaka, säger Karolina.

Efter andraplatsen i elitserie-sprinten i fredags var Karolina förstås rejält segersugen när hennes favoritdistans, den klassiska avgjordes i lördags.

Frågan var dock hur kroppen skulle reagera efter de två sprintlopp hon sprang i fredags. En uppladdning hon valt med tanke på det tuffa VM-programmet i höst.

- Det gick ju riktigt bra och jag blev inte trött på slutet. Det bådar gott inför VM och nu är jag inte alls främmande för att köra både klassisk och sprint i VM, menar Karolina och fortsätter:

- Jag är ju tränad för att klara det här upplägget, men det gäller att palla mentalt också. Det är tufft på ett VM, men nu när tävlingarna gick på hemmaplan kände jag av den pressen också.

Förbundskapten Göran Andersson var imponerad av Karolinas insats:

- Kanon. Det ska nästan vara omöjligt att klara av ett sådant här upplägg, säger Göran.

Karolina gjorde inga större bommar och avslutade bäst av alla. I mål var hon 15 sekunder före tvåan Jenny Johansson, Ulricehamn.

I elitseriesammandraget håller dock Jenny undan, närmast före Karolina.

Segern var Karolinas första i elitserien i år, men den var speciell även på ett annat sätt.

- Ja, mina föräldrar från Oxelösund åkte upp för att titta på mig och det var första gången de såg mig vinna, säger Karolina.

Simone Niggli-Luder hade klarat andraplatsen om hon inte gjort den försmädliga fadäsen vid den 19:e kontrollen.

- Jag har aldrig gjort en sådan här miss förut och det känns förstås tråkigt. Innan missen hade jag gjort ett ganska bra lopp, konstaterar den schweiziska världsmästarinnan.

Förmodligen kommer inte Simone att göra om den här missen - i alla fall inte i VM.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons