Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlstad valde IBF

Annons

- Men den hoppas jag vi slipper spela. Det här borde vi kunna klara på två matcher, säger IBF Faluns damansvarige i styrelsen, Christer Sundin.

Att få möta Karlstad i finalspelet var inget som fick IBF-ledningen att skaka i knävecken. Alternativen i "valet" av motståndare - som ettorna och tvåorna i de båda elitserierna verkställde - hade varit att bli plockade av Södertälje Södra, Balrog eller Ö-vik.

- Vi är knappast Karlstads önskemotståndare, siar Christer. Men Karlstad valde näst sist, och hade bara oss och Boliden att välja på. Och då skrämde nog resorna mer än vi.

IBF Falun har inte spelat mot Karlstad i seriespel eller slutspel tidigare. Men klubbens företrädare - Sjöstad - har man flitigt fått möta i slutspel. Två gånger har IBF vunnit slutspel mot Sjö-stad - och en gång förlorat.

- Vi har däremot mött Karlstad i en turnering inför årets säsongen. Två gånger fick vi möta dem. Först vann vi i gruppspel med 8-1 - och så småningom förlorade vi finalen mot dem med 1-7.

Karlstad såg länge ut att bli seriesegrare i södra serien. Med två matcher kvar ledde laget. Men sen blev det två raka förluster - först mot Södertälje och sedan mot Munkfors. Därmed var laget nere på andraplatsen.

- Därmed brände de chansen att få välja först. Då hade de kunnat få önskemotståndaren Halmstad, säger Christer. Deras dåliga avslutning på säsongen är inte bra inför deras slutspel. Sådant sitter alltid i bakhuvudet när slutspelet börjar.

Christer tror att IBF kan ha stor nytta av att få börja borta.

- Dels brukar vi trivas bra i Universalen i Karlstad - om nu inte Kalstad väljer att spela i någon annan arena. Dels har norra serien ett tuffare och mera fysiskt spel än den södra. Det kan bli en liten chock för deras tjejer i första matchen. Och det kan vi vinna på.

Sedan är det osäkert när returen blir.

- Vi tittar på två alternativ i dag. Tyvärr är Lugnethallen upptagen 28 mars, när matchen egentligen skulle gå. Då är det DAK-marknad där. Men vi har föreslagit Karlstad två alternativa datum - kvällen den 27 mars eller lördagen den 29 mars.

IBF Falun testade slutspelstempo i avslutningsmatchen i seriespelet mot Vesta.

- Och då brakade vi till med 8-2, säger Christer. Jag är helt övertygad om att vi är klart bättre än vad tabellen visar. Vi har haft tränarbyten och avhopp under säsongen. Det påverkade seriespelet. Men nu är alla revanschsugna och heltända på att visa vad IBF går för - så mitt tips är att vi går på knock out och vinner med 2-0 i matcher.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons