Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsbyn nära vända

Annons

Efter 21 minuter var gästerna uppe i en 4-0-ledning och det såg ut som om Karlsbyheden skulle få storstryk.

Men Karlsbyheden kom så småningom ikapp. Med en kvart kvar av matchen gjorde hemmalaget 8-8 och var i det läget det starkare laget.

Avgörandet kom med tio minuter kvar av matchen. Då slog Johan Eltin in Borlänges fjärde hörnmål. Och det blev matchens sista mål - trots många chanser åt båda hållen i matchens slutskede.

Det var i mycket en märklig match.

Första halvleken dominerade Borlänge helt. De var snabbare, passningssäkrare och rörligare. De breddade spelet, och Karlsbyheden hade mycket svårt att hänga med. Det var också Borlänge som tog en välförtjänt 7-3-ledning.

Andra halvleken var det två helt nya lag som verkade komma in på isen. Borlänge verkade oinspirerade och oengagerade. Karlsbyheden tände på alla cylindrar. Helt plötsligt jobbade alla i laget - inte bara några åt gången medans de andra tittade på som i första halvlek.

Och nu var det Karlsbyheden som fick utdelning.

- Men vi har inte råd med att ligga under med fyra mål efter 20 minuter, säger Karlsbyhedens lagledare Peter Wiklund. Vi var alldeles för passiva och släppte igenom Borlänges anfall alldeles för lätt.

Men i andra halvleken kom vändningen.

- Vi sa i pausen att alla måste kämpa om vi ska ha någon chans. Och det tycker jag faktiskt att killarna gjorde med den äran.

Det gick sakta för Karlsbyheden att knappa in på försprånget. Med en kvart kvar av matchen ledde Borlänge fortfarande med två mål, sedan hemmalaget bland annat missat att sätta en straff.

Men när annars duktige Johan Warén i Borlängemålet räddade ett skott, och sedan tappade bollen till Karl-Johan Hohl, som tackade för erbjudandet och skickade bollen i mål - då gick det helt plötsligt fort.

Inom mindre än en minut small det igen. Nu var det Magnus Sundström som kvitterade till 8-8. Och tre minuter senare fick Borlänge Kalle Wanjura utvisad för en ojust tackling.

Men något ledningsmål för Karlsbyheden blev det aldrig. Hemmalaget kunde inte utnyttja överläget. Istället var det Borlänge som fick en hörna - och vips ledde gästerna med ett mål igen - 9-8.

Och det var ett resultat som stod sig matchen ut - trots ett flertal chanser åt båda hållen.

I hemmalaget var Magnus Sundström och Oscar Axelsson de dominerande spelarna. I andra halvlek ska hela laget ha plusspoäng - inte minst Patric Groth som svarade för två mycket fina assist.

Borlängelaget var som sagt mycket duktigt i första halvlek. I andra är det inte många i laget som kan få godkänt. Undantagen är Johan Hahne, tremålsskytten, och Pontus Norrström, som kämpade på bra hela matchen igenom.

Mycket bra i fösta halvleken var unge Mattias Eriksson.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons