Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsbyheden protesterar men ställer upp

Annons

- Vi stödjer passivt Söderfors krav på att något måste göras för att minska resekostnaderna. Men vi kommer inte att hoppa av serien som Söderfors hotar med, säger Karlsbyhedens ordförande Håkan Hedman.

- Vi har sagt att vi ska spela och det tänker vi göra också, säger Håkan.

- I alla fall som det ser ut nu...

Men Karlsbyhedens ja i dag kan bli ett nej längre fram i sommar.

- Ja, vi har ju inte sett spelprogrammet ännu. Och skulle det inte gå att ordna de dubbelmöten vid resorna till Norrbotten som vi räknar med måste vi kanske ompröva vårt beslut, säger Hedman.

Karlsbyheden har i alla fall garderat sig i sin budget inför nästa säsong för högre res- och logikostnader.

- Ja, vi har budgeterat att den kostnaden kommer att öka med 150 000 kronor, att det blir tre resor dit upp, säger Hedman.

Även om Karlsbyheden bara passivt stödjer Söderfors krav och inser att en serie med bara fyra lag skulle tappa sportsligt intresse så har Hedman förståelse för grundtanken:

- Ja, det måste vara fel att samma klubbar får de ökade kostnaderna varje år medan exempelvis Stockholmsklubbarna, trots närheten till Arlanda, aldrig får dem. Det kan ju inte vara speciellt klokt av förbundet att låta vissa klubbar knäckas ekonomiskt av seriesammansättningen, säger Håkan Hedman.

Han ser reseutjämningsbidrag som en möjlig utväg.

- Dessutom finns det alternativa serieförslag, bland annat ett från Örebro med en mellansvensk grupp och Stockholmslag i norr, men dessa har inte fått gehör.

Hedman pekar på ytterligare ett problem: Spelarna.

- Det är inte lätt att få loss alla spelare till allt för många Norrbottensresor. Det var knappast någon tillfällighet att vi använde 32 spelare i a-laget under förra säsongen.

Och även om beslutet i dag är att spela vågar Håkan inte lämna hundraprocentiga garantier innan spelprogrammet är spikat.

- Jag förstår ju att det inte är helt lätt att lägga det så att alla blir nöjda. Det kräver nog så mycket jobb med pusslandet.

Tre resor till nordligaste Sverige i vinter kan alltså i värsta fall bli ännu fler.

- Och då får vi se vad som händer. I tvåan lär det knappast finnas någon plats över för oss.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons