Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlberg till Schweiz?

Annons

I elitseriens blev han poängkung och SM-slutspelet har han rivstartat med sju poäng på de tre första kvartsfinalmatcherna.

Snart kan dock den 31-årige centerforwarden vara förlorad för Leksand.

Två schweiziska elitklubbar, Fribourg/Gotteron och Ambri/Piotta, är på jakt efter Karlberg till nästa säsong.

Fribourg har redan gjort klart med Färjestads landslagsback Thomas Rhodin, och lagets klubbdirektör, Roland von Mentlen, här en förkärlek för svenska hockeyspelare.

- Jag har mycket positivt att säga om svenska spelare och tränare. Jag är personlig vän med Bengt "Fisken" Ohlsson och har också haft nöjet att jobba med Conny Evensson, Anders Eldebrink och Mikael Johansson, för att nämna några, säger von Mentlen.

Till nästa säsong vill Fribourg förstärka laget med en back och två forwards och då är Sverige och elitserien, en av de marknader klubben sonderar.

- Jag var och tittade på Mikael Karlberg när Leksand mötte Djurgården i Stockholm i februari och visst är det en spelare som vi är intresserade av, bekräftar von Mentlen.

Men von Mentlen och hans Fribourg är inte ensamma i Schweiz om intresset för den svenske poängkungen.

Även Ambri/Piotta, som nyligen slogs ut i kvartsfinalen mot Davos i fyra raka matcher, finns med i bilden.

- När jag kom hem till Schweiz från Sverigetrippen, hade en schweizisk sportjournalist fått nyss om att jag varit och tittat på Karlberg och slog upp det i tidningen. Det gjorde att Ambri/Piotta också vaknade och började jaga Karlberg.

Stanna i Leksand eller en flytt till Schweiz är alltså alternativen för Karlberg, men så länge slutspelet fortfarande pågår väljer båda parter att ligga lågt i snacket.

- Karlberg är en av många spelare vi jagar, men du vet hur det är. Det kanske krävs att du kontaktar tio spelare för att göra klart med en, säger von Mentlen.

Mikael Karlbergs agent, Mika Rautakallio, är också han mycket förtegen om framtiden:

- Jag kan bekräfta att de schweiziska klubbarna är intresserade av Karlberg, men så länge slutspelet pågår vill vi koncentrera oss på det, säger Rautakallio.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons