Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin fick vinna i debuten

Annons

Det svenska damlandslaget vann Fyrnationers som i går avslutades i Västerås.

Men det blev inte full pott på de tre matcherna för Sverige.

Mot Schweiz hade Sverige på elva tidigare möten bara tappat en poäng, i den tolfte matchen lagen emellan, i lördags, kom den andra poängförlusten.

Matchen slutade 3-3 efter att IBF Faluns Camilla Granelid kvitterat till 3-3, i spel i numerärt överläge när mindre än tre minuter återstod av matchen.

- Schweiz har blivit bättre, de springer mycket, kommenterar Granelid till innebandy.se och syftar förstås på fjolårets VM-final då Sverige besegrade Schweiz med 8-1.

Kedjan med Granelid, Amanda Wendelstig och Johanna Ekeroth var Sveriges bästa och låg bakom alla tre målen. Ekeroth kvitterade till 1-1 och Granelid gjorde 2-1-målet.

Avslutningsmatchen i går mot Finland blev därmed helt avgörande och Sverige kunde vinna den med 4-3 efter att Frida Eriksson avgjort med 1.35 kvar att spela.

IBF Faluns back Karin Karlsson gjorde landslagsdebut och fick spela i matcherna mot Schweiz och Finland.

- Usch vad nervöst det var. Jag fick inte alls ut så mycket i mitt spel som jag hoppats, men det var roligt att vara med och nu är i alla fall debuten avklarad, säger Karin.

Sverige ställde upp med åtta debutanter i turneringen och i Karin Karlssons femma var det bara Johanna Wahlberg, med en landskamp på meritlistan, som inte var debutant.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons