Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten bäst i test

Annons

Ett Cooper-test går ut på att springa 3 000 meter på bana. Och här handlar det om att ge järnet, vilket Sandberg är känd för att göra i alla lägen. Så även denna gång.

Magnus, som kommande vinter gör sin sjätte säsong i MIK-tröjan, har inte riktigt koll på alla sina lagkamraters resultat, men erkänner efter lite "påtryckning" att han var snabbast.

Imponerande att sätta inte minst ungdomarna Jonathan Granström och Martin Gudmundsson på plats. Dessa två fick förra året mycket beröm av dåvarande tränaren Harald Lückner som menade att de här två MIK-juniorerna var de som var bäst tränade i Mora IK.

- Granström sprang dagen innan mig och han hade några sekunder sämre tid, berättar "Sampa".

Då Sandberg genomförde sitt "race" hade han visserligen Jonathans tid att gå på, men ändå.

Den Kalmarfödde MIK-centern noterades för tiden 10.38.

- Jag fick blodsmak i munnen, säger han om det plågsamma loppet.

Men som den diplomatiske lagkapten han är vill Sandberg framhäva hela laget, då det gäller den tuffa barmarksträningen som i vår bedrivits under främst Lars Lisspers ledning.

- Alla har förbättrat sig konditionsmässigt jämfört med förra året, menar han. Vi har sprungit mer nu och överlag är alla bättre tränade.

Det har ju tillkommit en hel del nya killar sedan i fjol och enligt Sandberg har dessa kommit in bra i laget.

- Det är bra killar allihopa och de är vältränade. Kul att de är med oss och tränar, så man lär känna dem.

Nu fattas dock fortfarande finländarna Jarno Kultanen och Kalle Kerman, men de ska enligt uppgift vara på plats om några dagar. Det senaste nyförvärvet, kanadensaren Ross Lupaschuk, kommer dock inte till Moratruppen förrän i augusti.

Vad anser du om det faktum att det är så många utlänningar i laget?

- Visst vore det ultimata att ha fler svenskar. Men nu är situationen som den är, att det är ont om svenskar på spelarmarknaden, och då tvingas klubben söka spelare utomlands.

- Men vi är ju van sedan förra året, det var ju många även då. Och de killar som är här är väldigt sympatiska, så det är inga problem, poängterar Magnus.

Till veckan väntar hårda nya tester för Moraspelarna. Återstår att se om lagkapten Sandberg behåller sin tätposition.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons