Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonstart för Moras Kodeda

Annons

- Jag är supernöjd med dagens lopp, nu satsar jag på att göra så få misstag som möjligt under resten av veckan och kanske räcker det till en toppplacering totalt, säger en strålande glad Stepan.

En riktig överraskning var Stora Tunas Jonas Lundgren som sprang in på en fin fjärde plats i samma klass.

I herrarnas elitklass som vanns av OK Linnes Mats Troeng, var det Lars Åkerman, Malungs OK, som lyckades bäst. Lars, som visat fin form under sommaren, be- fäste att han just nu är en av de bästa herrseniorerna genom att springa in på femte plats. Övriga dalalöpare på tiobästa- listan var Daniel Kaipe, Leksand sjua och Jimmy Birklin, Malungs OK åtta.

Bland damerna, där man naturligtvis saknar våra stora ess Karolina A Höijsgaard och Emma Engstrand som springer Super-elitklassen, så var det Lena Gillgren Stora Tuna, som nu lyckades bäst med en åttondeplats.

En annan elitlöpare som efter storstilade insatser under junior VM drar till sig uppmärksamhet, är naturligtvis Eva Svensson från Mora. Eva som springer i den äldsta damjuniorklassen startade med en stabil insats med en femte plats som resultat på den första etappen.

I morgon fortsätter de "vanliga" elitklasserna med sin andra etapp och supereliten gör entré med medeldistans på eftermiddagen.

PETER EDMAN

Mer läsning

Annons