Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonåk av Therese

Annons

- I första åket hade jag problem att komma igång, men i det andra stämde det bra redan från start, säger Therese.

Den 19-åriga Rättvikstjejen körde in som 21:a tjej i det svårbemästrade förstaåket och fick ett därmed ett bra startnummer i det än mer svårbemästrade andraåket.

Ett åk där Therese hade näst bästa tid och till exempel var 25 hundradelar snabbare än Anja Pärson.

Niondeplatsen är tangerat personbästa i världscupen för Therese, som var nia i Maribors slalomtävling för två veckor sedan.

- Inför säsongen hade jag som mål att få köra några världscuptävlingar och det är förstås väldigt kul att det gått så bra som det gjort, säger Therese.

Lördagens storslalom slutade i ett antiklimax för Therese som diskades för tjuvstart.

- Det har aldrig hänt mig förrut, men nu inträffade det både för mig och en norsk tjej, berättar Therese.

Kommande helg avgörs junior-VM i slovenska Maribor och Therese har en hög målsättning inför det mästerskapet.

- Jag siktar på medalj i slalom och en topp 5-placering i storslalom, berättar Therese, som ser gårdagens trea Veronika Zuzulova, femman Sarka Zahrobska och åttan Resi Stiegler, som sina främsta JVM-konkurrenter i slalom.

Therese Borssén i all ära, men gårdagens svenska var, som vanligt, Anja Pärson som tog sin 20:e världscupseger, den nionde för säsongen varav den sjätte segern i slalom. Därmed säkrade Anja Pärson segern i slalomcupen trots att tre slalomtävlingar återstår.

På lördagen vann hon storslalomtävlingen i Region Arber strax utanför Zwiesel i Tyskland och säkrade segern i storslalomcupen.

Men cuptitlarna är inget hon tänker på under bilresan hem till Sverige.

- Visst är jag jätteglad för dem, men jag har fortfarande en säsong att slutföra. Jag firar i Sestriere (där finaltävlingarna går), säger hon till TT.

I och med segern och att största konkurrenten om världscuptiteln, österrikiskan Renate Götschl, inte tog några poäng leder Pärson världscupen med 112 poäng före Götschl.

Men det är fördel Götschl i de kommande tävlingarna, super-G och storslalom i Åre. Tävlingarna avgörs i störtloppsbacken, där Anja aldrig tidigare tävlat.

- Götschl har en enorm fördel av att ha åkt där många gånger tidigare. Men jag har lyckats bra i år i backar som jag inte åkt i tidigare.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons