Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanadensare till Leksand

Annons

I helgen skrev målvakten Johan Hedberg på för Leksand.

I går offentliggjorde klubben sitt andra nyförvärv inom loppet av en knapp vecka.

Centertanken Mike Kennedy, med ett förflutet i NHL, har skrivit på för en säsong i den blåvita dressen.

Meningen är att Kennedy, som de senaste säsongerna spelat i Tyskland, ska spetsa till Leksands offensiv med sin kraftfulla spelstil.

- Hans Lodin och Johan Rosén har spelat med Kennedy tidigare och har haft mycket gott att säga om honom. Det har vi gått mycket på, säger Anders "Masken" Carlsson.

Mike Kennedy beskrivs som en allround och skridskostark center med stark vinnarvilja. I mitten av oktober ansluter han till truppen.

- Jag tycker att det ser ganska bra ut på forwardssidan för tillfället. När Kennedy kommer in har vi fem centrar, säger Anders "Masken" Carlsson.

Ytterligare nyförvärv är dock att vänta.

- Vi tittar efter förstärkningar på backsidan. I nuläget har vi kontrakt med sju backar och vill ha ytterligare en back med starka ledaregenskaper. Det ska vara en spelare som kan bära upp en hel femma, säger Anders "Masken" Carlsson.

Är du nöjd med värvningarna så här långt?

- Det är för tidigt att säga. Vi har fått in bra spelare, men har också tappat många duktiga namn.

- Men man får inte glömma att vi har ett par spelare som jag tror kommer att överraska på många. Fredrik Westberg och Jonas Andersen till exempel.

Ännu en nyhet på spelarfronten: finske juniorlandslagsmannen Thomas Sinisalo, 18, tränar med Leksand.

- Hans pappa spelade med Per-Erik Eklund i Philadelphia. Thomas är lovande och kommer säkert att få spela några matcher i höst, säger "Masken".

Hur hög klass håller Leksands nuvarande trupp?

- Det är väldigt svårt att veta. Målet är ju att gå upp i elitserien. Har vi inte tillräckligt bra material för det får vi förstärka under säsongen.

Nästa lördag tar Leksand emot Mora i säsongens första träningsmatch. Då får fansen en fingervisning om lagets form.

- Vi kommer att möta väldigt bra motstånd i träningsmatcherna, så vi lär ganska snabbt få svar på var vi står, säger Anders "Masken" Carlsson.

MAGNUS HELANDER

Mer läsning

Annons