Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan sluta i landslaget

/

VM-guld – sedan utsedd till mest värdefulla spelare i världen.
Men nu kan Sara Kristoffersson, 26, ha gjort sitt i blågult.
– Jag har problem med kroppen, säger IBF Faluns superstjärna.

Annons

IBF Faluns Sara Kristoffersson lekte in 3–1 till Sverige i VM-finalen.

Efteråt fick hon, jublande glad, lyfta VM-pokalen mot taket efter 4–2-segern mot Finland – men även ta emot priset som mest värdefulla spelare i VM.

– Att få priset som mest värdefulla spelare kändes helt overkligt faktiskt. Det trodde jag aldrig och det kom som en riktig överraskning, säger hon.

Hur känns det med VM-guld så här med en dags distans?

– Oj, jag har inte riktigt hunnit känna efter. Det börjar väl sjuka in lite mer. Det är verkligen jättestort. Det känns skönt att kunna vara bäst i världen.

I går landade hon och landslagskompisarna på Arlanda.

– Det var riktigt trevligt i går. Vi firade segern på hotellet. Åt god mat och firade ordentligt. I dag har det mest varit en enda lång resdag.

Men VM-finalen i schweiziska St Gallen kan vara sista framträdandet som världsstjärnan gör på landslagsnivå.

– Vi får se hur det blir och lite hur det känns. Det blir ny landslagsledning nu och jag behöver lite distans till det här, säger Sara Kristoffersson.

Hon är bara 26 år men har redan varit med länge, och det kostar att spela elitinnebandy på världsnivå.

– Jag har problem med kroppen och det sliter att spela på den här nivån. Det är lite baksidor och så där som spökar lite. Om man vill spela på den här nivån måste man vara hundra procent motiverad och fokuserad, annars är det ingen idé att man håller på.

Är du lite mätt på det?

– Nej, absolut inte. Det är jättehärligt att få vara med och vinna. Det får jag nästan inte nog av. Men det är väl så att kroppen får säga sitt.

Nu väntar lite rehabilitering och lätt träning i veckan, sedan två viktiga matcher med IBF Falun mot mästarinnorna Djurgården och "sexpoängsmatch" mot Täby.

– Det blir lite konstigt. Nu vinkar man adjö till landslagskamraterna efter den här fantastiska veckan, sedan träffas man igen till helgen. Men så är det. Det ska bli skönt att komma hem och få lite vardag också. Träffa lagkamraterna i Falun.

Mer läsning

Annons