Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Mora rubba SAIK?

Annons

Skellefteå vann över AIK i måndags och gick i och med det upp på en andra plats i tabellen. Mora däremot ligger som bekant fast förankrat i botten och torde ge höga odds om laget skulle knipa poäng i Västerbotten.

- Visst är det en svår bortamatch och vi är knappast favoriter. Ingen räknar med oss och det positiva med det är att vi kan spela avslappnat, menar Grötting.

Till skillnad då mot matchen söndags, då Mora inledde mycket nervöst och hade 0-2 i baken mot Hammarby redan efter knappt tio minuter.

- Det var stundens allvar efter allt som hänt runtomkring laget. Men nu har det gått ytterligare några dagar och förhoppningsvis ska vi få tillbaka tryggheten och jobba som ett lag igen, säger MIK-tränaren.

Mot Hammarby agerade Moraförsvaret stundtals mycket virrigt och i stort sett samtliga fem baklängesmål föregicks av misstag i egen försvarszon. Men det ska det förhoppningsvis bli ändring på mot Skellefteå.

- Vi måste bli bättre i egen zon och framför allt mycket tuffare framför eget mål. Men vi måste även ta för oss mer framför deras mål och försöka ta vara på returerna.

Grötting säger att han gjort lite förändringar i spelet och mot Skellefteå kommer MIK att spela mindre aggressivt än tidigare.

- Ja, vi kommer att spela ett mer tillbakadraget spel och satsa mer på kontringar. Naturligtvis är det spänt och oroligt i laget efter fyra förluster och vi måste försöka hitta tillbaka till hösten spel, då vi släppte in få mål.

Och när det gäller den biten, är målvakten Bengt Höglund enormt viktig. Mot Hammarby tvingades han utgå efter två perioder på grund av magsjuka, men MIK-ledningen räknar med att "Bengan" kan vakta kassen i kväll.

- Höglund är piggare nu, men däremot så saknas Richard Hallgren och Tomas Ring, berättar Grötting.

Båda dessa har drabbats av just magsjuka.

Det går rykten att spelarna ska vara nedtränade och att tester gjorts som bekräftar detta. Vad säger du om det?

- Det där vet jag inget om. Och skulle det ha gjorts tester, så borde jag naturligtvis veta om det, svarar Moratränaren.

Men nog såg spelarna väldigt sega ut mot Hammarby. Vad berodde detta på?

- Visst var det segt, inget snack om den saken, men orsaken till det berodde nog på att det var väldigt spänt i laget.

#Finns det något som talar för Mora i matchen mot Skellefteå?

- Ja, och det är att förr eller senare så kommer det en vinst. Det måste vända någon gång och det gäller för oss att vända den negativa trenden till att bli positiv.

- Vi måste hitta tillbaka till det spel som vi vet att vi kan, säger Mats Grötting förhoppningsfullt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons