Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallurs i NCAA-final

Annons

Men Susanna, som i de regionala Big Ten-mästerskapen blev trea med tiden 13,26 (i kvalet 12,94), är inte ens den som hennes universitet, University of Illinios, sätter största förhoppningarna till.

Det är istället systrarnas kanadensiska skolkamrat Perdita Felicien, som med ett personrekord på 12,73, trots att hon i de regionala mästerskapen fick stryk av Indianas Daniella Carruthers med 12,68, rankas som etta i universitetssammanhang i USA.

- Kanske, säger man på "Fighting Illinis" hemsida, kan det bli dags för en fjärde titel utomhus genom tiderna för skolan.

De tre tidigare titlarna har alla tagits på 400 häck. Och de två senaste gångerna det begav sig, hette deras segrarinna Tonya Williams.

Perdita har tidigare i vinter vunnit 60 meter häck inomhus och noterat åtskilliga tider under 13 sekunder på 100 häck.

Susanna, som i fjol blev fyra i mästerskapen, är rankad trea i år, och Jenny, sjua i fjol, rankas femma.

Men Susanna brukar ju vara som bäst när det nalkas mästerskap - så bli inte förvånad om det ändå är hon som blir den framgångsrikaste tjejen från "Illini".

University of Illinois skickar faktiskt fyra "häcktjejer" till mästerskapen. Den fjärde heter Camee Williams, men hon är rankad fyra i det gänget.

Universitetet fick också sitt 4x100 meterslag inkvalat till NCAA-mästerskapen. Men trots att Jenny Kallur ingick i laget då, får hon nu nöja sig med häcklöpningen.

Chequetta Bearfield, Nicole Whitman och Shanna Pickett får springa stafetten tillsammans med Perdita Felicien. Ett gäng som tilltros en viss chans att vinna mästerskapet.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons