Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallur – friidrottens nya affischnamn

/

Annons

När det på måndagen var presskonferens i ”Stjärnrummet” på Globe Hotel var Susanna Kallur den självklara stjärnan. Inför tisdagens friidrottsgala är Stockholm tapetserat med affischer där Kallur klipper i häck, med ett minst sagt koncentrerat ansiktsuttryck.

– Det är smickrande...men att det ser som jag grinar på bilden är lite synd, säger Kallur med ett skratt när hon synar bilden av sig själv.

Falutjejens popularitet blev tydlig när svenska folket röstade fram EM-guldmedaljören till Sveriges främsta idrottare under 2006, före både OS-mästare och VM-guldmedaljörer. Kallurs sanna segerglädje och smittande leende har i kombinationen med farten på häckbanorna tagit 26-åringen från att vara en namn i tunn stil längst ned på affischerna till att vara stjärnan på bild.

Är du fortfarande ovan vid att vara den stora stjärnan?

– Det är klart att jag är ovan, det har jag ju aldrig varit tidigare. Och jag kan ju inte påstå att jag är en större stjärna är Carro, Kajsa, Christian och Stefan, de har ju bra många fler medaljer än vad jag har. Men jag fick ju vara med på affischen i alla fall, säger hon, och skrattar igen när hon ser det där förvridna ansiktsuttrycket.

Problem med rytmen

I tisdagens gala i Globen gör Kallur comeback efter en knäskada, men hon är inte orolig för formen.

– Nej, skadan störde mig bara i några dagar. Men jag har haft svårt att hitta en bra rytm, en bra häckkänsla, tidigare i år. Det är viktigt att hitta den inför EM. Den vill jag känna här i Globen.

Men även om Kallur anser att hon haft lite problem med rytmkänslan har det gått snabbt mellan häckarna. Hennes årsbästa, 7,85, är snabbast i världen i år.

Så visst förtjänar hon sin plats där på affischen, även om samtliga svenska medaljörer från EM i Göteborg finns på plats i Globen:

Stefan Holm och Linus Thörnblad strider mot Jaroslav Rybakov i höjdhopp.Christian Olsson ställs mot Kubas bästa trestegshoppare (Osniel Tosca och David Giralt), och svensken satsar på att förbättra sitt eget världsårsbästa som lyder 17,44.Kajsa Bergqvist söker känslan i ansatsen och vill ha revansch på holländska EM-vinnaren Tia Hellebaut i höjdhoppet.Carolina Klüft tampas mot övriga mångkampsmedaljörer från Göteborgs-EM i en specialkomponerad trekamp innehållande höjd, 400 meter och 60 meter häck.Johan Wissman siktar på att sänka det personliga rekordet på 400 meter (46,22) ytterligare.

Det finns också stor chans att det sätts världsrekord i Globen på tisdagen. Kenenisa Bekele, som i helgen satte världsrekord på 2 000 meter, jagar nu inomhusrekordet på 3 000 meter i en av få inomhusstarter som etiopiern gör den här säsongen.

Mer läsning

Annons