Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källström inte främmande för "ledarlöner"

/

Annons

Det råder ingen akut ledarbrist i Dalarna. Men nyrekrytering är en ständigt aktuell fråga för förbundet.

- Det viktigaste för att få fler människor engagerade är att locka med spännande verksamhet och intressanta utbildningar, helst lokalt. Så jobbar vi i dag, säger Britt Källström.

- I jakten på nya ledare är den personliga kontakten viktig, precis som i övriga samhället. Man måste våga fråga sin granne om den är villig att hjälpa till med till en början lättare föreningsåtaganden.

Idrottsrörelsen vilar på ideellt arbete, konstaterar Källström, men:

- I framtiden måste ledarna kanske få ekonomisk ersättning i större utsträckning än i dag.

Hur ser du på det?

- Jag är en folkrörelsemänniska, så tanken känns ovan. Ersättningsfrågan är intressant. Om det är rätt eller fel med mer pengar till ledarna än vi är vana vid får framtiden utvisa.

Britt Källström säger att kraven i arbetslivet och från familjen är annorlunda i dag än tidigare. Det påverkar också idrotten.

- Att pussla ihop vardagen kan vara svårt. Då måste man poängtera att man inte behöver ta uppdrag som är väldigt tidskrävande. Jag tror att den perfekta lösningen är att många bidrar med lite av sin tid till att arbeta i en förening.

Föreningar konstaterar att de tunga styrelseposterna, som ordförande och kassör, är svåra att tillsätta. Hur kan det problemet lösas?

- Det är ofta ekonomifunktionerna som vållar bekymmer och då måste regelsystemen ses över. I dag är regelverken snåriga och tillåter inga "köksbordskassörer" längre, säger Britt Källström.

Men utbildningar ges i skattelagstifning, med betoning på idrottens specifika frågor.

- Kurserna är alltid fulltecknade. Det visar tydligt att de behövs. Och förhoppningsvis ses reglerna över. RF (Riksidrottsförbundet) jobbar i alla fall hårt med det i samband med de statliga skatteutredningarna, säger Britt Källström.

Mer läsning

Annons