Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla åker Tour de Ski

/

Charlotte Kalla kommer till start i Tour de Ski.

Annons

Men med en reviderad målsättning.

– Jag får göra så gott det går utifrån det utgångsläge jag har. Men jag känner mig pigg och väldigt sugen på att tävla. Jag vill ge touren en chans och tror att jag kan åka fort på någon etapp, säger 24-åringen från Tärendö.

Nu är det alltså klart.Charlotte Kalla ger sig i kast med Tour de Ski som inleds på torsdag i tyska Oberhof och avslutas i monsterbacken Alpe Cermis i italienska Val di Fiemme den 8 januari.

Nio tävlingar på elva dagar är vad som väntar.

– Jag har tränat sedan i söndags och försökt komma igång med lugnare distanspass på skidor och styrketräning. Det känns helt okej.

Charlotte säger att hon är medveten om att det kan gå hur som helst:

– Det kan gå supertungt och det kan gå lätt. Jag vet inte. Men jag lever på hoppet och tror att jag kan åka fort allt eftersom touren rullar på, speciellt tänker jag på den andra hälften när vi nått Italien. Jag ser verkligen fram emot att få tävla igen, jag längtar!

Beslutet att ställa upp i Tour de Ski är taget i samråd med längdlandslagets läkare Magnus Dyborn, förbundskapten Rikard Grip och Charlottes personliga tränare Magnus Ingesson.

Doktor Magnus Dyborn säger att Charlotte fick äta antibiotika i fem dagar och att medicinkuren gett önskad effekt:

– Jag har följt utvecklingen noga och gör idag bedömningen att Charlotte kan tävla i Tour de Ski utan risk. Medicinskt är hon frisk.

Förbundskapten Rikard Grip tycker det är glädjande att Charlotte Kalla kan ställa upp till start i säsongens stora skidfest:

– Charlotte är en fantastisk skidåkare med extremt hög kapacitet, men nu är förväntningarna rejält nedskruvade på henne. Vi får helt enkelt ta en tävling i taget och inte stirra oss blinda på resultaten i de olika etapperna, säger Grip.

Mer läsning

Annons