Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsa hade änglavakt

Annons

Den otäcka olyckan inträffade i dagens sista lopp. Kajsa Frick var på väg att styra ned på innerspåret med Flying Butterfly i första sväng, då bakomvarande Minko Freight/Sören Eriksson körde upp i Flying Butterflys sulky. Sörens häst fastnade i Kajsas yttre sulkyhjul och kuskarna kastades i banan och båda hästarna skenade runt banan.

- Jag hade en otrolig tur som inte fick någon häst över mig, säger Kajsa Frick.

Tur hade även Sören, vars sulky gick av på mitten och vars skalmar hotade att spetsa Gävletränaren i fallet.

- Min häst är av den lång- klivande sorten. Han blev för het i första sväng och klev upp i Kajsas vagn och fastnade, berättar Sören Eriksson.

Båda kuskarna tog sig av egen kraft av banan. Kajsa med smärtor i skinkan och Sören med smärtor i benen och skrapsår på hakan.

- Det är små marginaler i loppen, att det small berodde på att Sörens häst blev het och hästen har ett högt framsteg, säger Kajsa, innan hon fortsätter:

- Sören tyckte att jag tog upp min häst för häftigt, men hade jag gjort det så borde Sörens häst ha fastnat i mitt innerhjul istället som nu i ytterhjulet.

Bandomarna friade även Kajsa och dömde Sören som vållande och utdelade 400 kronor i böter för ouppmärksam körning.

- I dag har jag inga hard feelings gentemot Kajsa. Varför ska jag ha det då det var en olyckshändelse, kommenterar otursförföljde Sören.

Måndagens olycka var den tredje svåra olyckan som Sören varit inblandad i tre senaste åren.

- Det small rejält på Romme för två år sedan då två hästar dog och även i fjol small det på Rättviks-travet men då gick det bättre för både hästar och kuskar, berättar.

För Kajsas vidkommande var helgens olycka den andra på ett halvår. I oktober i fjol i samband med ett travlopp i Norge slungades Kajsa i banan då hennes häst, Engesve Bella, sprang över en framförvarande häst som gått omkull på banan.

Kajsa och Sören tävlar sparsamt i veckan, men på fredag är båda kuskarna i elden igen. Sören kör i nio av tio lopp och Kajsa i åtta.

- Annie Laday i lopp två står på tur för seger, tipsar Kajsa, med aptit på travlivet trots allt.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons