Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajakkonster i Klingforsen

Annons

Det finns en idrott som få känner till. Det handlar om konsten att paddla motströms, rätt in i valsen som avslutar en fors. Där ska man sedan under några minuter göra så många trick som möjligt.

Konsten att snurra och trixa i Klingforsen i Idre behärskades bäst av Lars Larsson från Ljusdal som vann Idres deltävling av Sverigecupen.

- Jag måste vara nöjd med resultatet, jag vann ju, summerade en blöt Lars Larsson sina vedermödor i det strömmande vattnet vid Klingforsen.

Idre Kajakrodeo har blivit en tradition och nu kördes tävlingen för fjärde gången.

I juniorklassen svarade Flodas Mats Wåhlstedt för några bra trick och vann den klassen på en imponerande poängsiffra.

- Vi var lite oroliga för vattennivån i veckan, men lagom till tävlingen steg vattnet och det blev riktigt bra, säger Dennis Franzén som arrangerade rodeotävlingen och själv slutade sexa i det kalla vattnet.

Den här gången fick Dennis istället för paddlingsframgång glädja sig åt den stora publik som följde uppvisningen i forsen och arrangemanget som helhet.

Kajakrodeopaddlarna är ett friskt släkte som drar landet runt för att hitta bra forsar att genomföra sin tricks. I Dalarna har man tidigare i våras tävlat i Björbo medan nästa tävlingen i cupen blir i Piteälven senare i sommar.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons