Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAISMora avgjorde i sista...

Annons

- En riktigt bra match mellan två bra lag. För vår del var det skönaste segern den här säsongen, säger KAIS Mora-tränaren Micko Holback.

Men det satt alltså hårt åt. För att möta Sunnanå i Sannerudshallen är inte enkelt och det hade heller inte Holback och kompani förväntat sig.

- Det är det bästa laget vi mött hittills. Sunnanå var tippat att finnas med i toppen, men det har gått trögt för dem. Att de skulle spela bra mot oss var i alla fall ingen överraskning.

Att laget från Kil hamnat i tabellens bottenregion kanske var det som till slut fällde avgörandet, till KAIS Moras fördel. För i sista perioden blev det ängsligt i hemmalaget, vilket Moratjejerna var snabba att utnyttja.

- Sunnanå vågade väl inte vinna, de tappade lite av trycket på oss och då tog vi vara på de ytor som gavs, säger Micko Holback.

Kvitteringen till 2-2 kom med dryga 13 minuter kvar att spela och någon minut senare kom också ledningsmålet för KAIS Mora, som definitivt avgjorde med 4-2 i tom kasse.

- Jag är mycket nöjd med vår insats. Det blev mycket närkamper, kämpa och små marginaler och så satte de extra bevakning på Maria Boänges och Maria Erlandsson. Ändå kunde vi vinna till slut, säger Micko Holback, som ville ge kollektivt beröm till hela sitt kvinnskap.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons