Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAIS vann toppmötet

Annons

-Jag räknar med att Husqvarna vinner söndagens match och då är vi åtta poäng före dem. Nästa helg tror jag Skattkärr slår Husqvarna hemma. Vinner vi sedan samtidigt över Fröjered, har vi elva poängs försprång med bara nio poäng att spela om, spekulerade Micko "Saida" Holback i lördags.

Och det finns fog för Moratränarens optimism. Helgens match i Karlstad såg KAIS-ledningen på förhand som mycket svår. Inte minst faktumet att det var seriefinal samt att Skattkärrs hall består av parkettgolv, vilket inte är KAIS-tjejernas favoritunderlag.

-Men nu gjorde vi säsonges klart bästa match på parkettgolv, konstaterade Holback.

Dalalaget fick en smakstart på matchen. Redan efter 41 sekunder gjorde Johanna Persson 1-0. Ett par minuter senare ökade Therése Karlsson på till 2-0.

Maria Erlandsson satte trean i andra perioden, men två snabba Skattkärrmål i inledningen av tredje gjorde match av det hela igen.

Men närmare än så kom inte tabelltvåan mot de suveräna serieledarna.

-De hade tryck i sista perioden under fem minuter, då de gjorde målen. Men annars hade vi full kontroll på matchen, analyserade Holback.

I ett starkt kollektiv agerade målvakten Sandra Fredriksson stabilt.

-Men annars var det här en riktigt skön lagseger, avrundade KAIS-tränaren.

SKATTKÄRR- KAIS MORA

2-5 (0-2, 0-1, 2-2)

Målen: 0-1 Johanna Persson, 0-2 Therése Karlsson, 0-3 Maria Erlandsson, 1-3 Linn Jansson, 2-3 Annika Wallman, 2-4 Lina Stickå, 2-5 Matilda Hinders.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons