Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAIS vände förlusttrenden

Annons

KAIS har under sina senaste träningar, finslipat både anfallsspelet och lagets rörlighet. Två ingredienser som Moratjejerna utnyttjade till fullo under den första perioden i bortamötet mot Sundsvallslaget Granlo.

Redan efter några minuter hade Angela Wigell gjort både 1-0 och 2-0 till KAIS. Lagets rörliga anfallsspel bar frukt under den första perioden. Det var i stort sett spel mot ett mål och Moratjejerna var effektiva framför mål, vilket ledde till att KAIS hade en övertygande 6-0 ledning inför mitten perioden.

- Vi hade en mycket bra rörlighet i anfallsspelet under den första perioden, bland annat var vi effektiva i power play och kunde göra tre mål, berättar Micko.

KAIS fortsatte med sitt vassa anfallsspel i den andra perioden och i inledningen av mitten perioden, kunde Linda Hellström dryga ut ledningen till 7-0.

- I våra två tidigare matcher har vi lite onödigt tappat ledningen och sedan förlorat matcherna. Dock kändes det som vi tidigt i denna match hade koll på läget, berättar Micko, som var nöjd med att KAIS ledde med sju mål efter två perioder.

Granlo bjöds in i matchen i den avslutande perioden, men försvarsmässigt var KAIS det starkare laget och kunde enkelt utmanövrera flera Sundsvallsanfall.

KAIS effektive forward Angela Wigell kunde i tredje perioden göra sitt tredje mål i matchen. Moratjejerna vann till slut med övertygande 8-2.

Nästa match för KAIS blir borta mot Kalix om tre veckor.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons