Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAIS tog ett kliv närmare elitserien

Annons

- Vi har i alla fall tagit ett stort steg på vägen, medgav också KAIS-tränaren Micko Holback.

Det tredje laget i kvalserien, Halmstad, har inlett med segrar mot både KAIS och Engelholm och verkar ta den ena av två elitserieplatser som står på spel.

Den andra åtråvärda platsen står mellan fredagens kombatanter i Ryssahallen. Och att döma av resultat, har KAIS ett gyllene tillfälle att nå elitserien.

Hemmatjejerna började också matchen mycket bra. Målchanser skapades i stort sett varje byte. Men en säker sista utpost hos gästerna, gjorde att det var mållöst efter första 20.

- Vi hade ett stort spelövertag och bland annat hade vi 15-6 i skott. Därför kändes det frustrerande då vi inte fick någon utdelning, sa Holback.

I den andra perioden flyttade Engelholm upp spelet. Första målet kom efter att halva matchen spelats och det var gästerna som tog ledningen.

Kvitteringen kom dock några minuter senare och det 1-1 stod inför avslutningsperioden.

I sista perioden tog KAIS-tjejerna åter över taktpinnen och nu kom också målen. Hemmalaget kunde gå fram till 4-1, innan gästerna reducerade till 4-2, vilket också blev slutresultatet.

- Det var en skön seger och som sagt ett steg mot elitserien. På söndag ska vi försöka ta nästa steg, då vi möter Halmstad hemma. Vi förlorade borta stort, men den här gången ska vi vara med och kämpa om segern, menade Holback.

Toppar i KAIS var Louise Bäcke, Lina Hansson, Sara Bui-Quy, Maria Boänges, Linda Hellström samt 16-åriga målvakten Sandra Fredriksson.

Kval till elitserien, grupp 2

KAIS-IBC ENGELHOLM

4-2 (0-0, 1-1, 3-1)

Målen: 0-1 Karin Gnospelius, 1-1 Maria Boänges, 2-1 Linda Hellström, 3-1 Elisabeth Hävermark, 4-1 Linda Hellström, 4-2 Jenny Paulsson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons