Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAIS Mora nära kvalserien

Annons

Med en omgång kvar är det åter Dalarna i topp i damettan.

- Vi har allt i egna händer och svarar vi bara för en normal insats ska vi greja det här, menar KAIS Moratränaren Micko Holback.

Division 1 mellersta har varit en jämn serie, men där Moratjejerna innehaft serieledningen under en längre tid. Några oväntade förluster har dock inneburit att laget inför helgens näst sista omgång låg på andra plats, två poäng efter Skattkärr. Men med Arosstadens hjälp så återtog KAIS Mora serieledningen inför kommande helgs slutomgång. Båda lagen står på samma poäng, men KAIS Mora har bättre målskillnad.

- Vi hade vissa förhoppningar på att Arosstaden skulle kunna besegra Skattkärr, säger Holback.

Men det var på håret och ordnar KAIS Moras tjejer seriesegern får de skicka en stor blombukett till Arosstaden.

- Min son Peter bor i Karlstad och vi hade direktrapport från den matchen. Han berättade att Arosstaden kvitterade till 4-4 med åtta sekunder kvar och 15 sekunder in i förlängningen kunde de också göra segermålet. Så där hade vi flyt, konstaterar en nöjd Micko.

- Arosstaden gjorde mål på matchens sista skott och i förläningens första skott. Tänk att mindre än en minut kan förstöra en hel säsong, tillägger KAIS-tränaren som kallt räknar med att hans tjejer tar en trepoängare i sista matchen.

En vinst skulle innebära seger och kval till elitserien.

- Vi har ju haft serieledningen, men strulat till det för oss. Därför känns det skönt att ha allt i egna händer och spelar vi bara som vi kan så ska vi klara det här.

Vid eventuellt kval så ställs KAIS Mora mot Skellefteå och Södertälje. Sex matcher kommer att spelas och kvalettan spelar i elitserien nästa säsong.

- Södertälje kommer från elitserien och Skellefteå åkte ur förra året. Skellefteå har till den här säsongen förstärkt med tre, fyra före detta landslagspelare och har även en tjej som spelat i landslaget i år, så vi är knappast favoriter. Men först ska vi spela om det innan vi är i någon kvalserie, garderar sig Holback.

I matchen mot Lesjöfors var KAIS Mora numret större än hemmalaget och segern var odiskutabel.

Toppar hos gästerna var tvåmålsskytten Mia Boänges, Louise Bäcke samt Johanna Persson.

I den sista omgången tar sig KAIS Mora an tabellsexan Sten Sture i Ryssahallen.

LESJÖFORS/F-KAIS MORA

(0-2, 1-3, 1-0)

KAIS Moras mål: 0-1 Mia Boänges, 0-2 Lina Stickå, 0-3 Lina Stickå, 1-4 Mia Boänges, 1-5 Anna Persson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons