Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KAIS åter i serietopp

Annons

- Det är en gammal klyscha, men det gäller att hålla fokus i varenda match. Dippar vi det minsta lilla, så tappar vi poäng. Så är det bara, sade KAIS Moratränaren Micko Holback och syftade på förlusten mot Vänersborg.

I går kom dock en skön revansch och tack vare hjälpen från Lockerud, som i fredags slog Husqvarna med 6-3, är det åter Dalarna i topp i damettan.

Men det är stentufft bland tät-trion. KAIS Mora och Lockerud har båda 21 poäng, medan Hus-qvarna står på 20.

Sunnanå håller till i den nedre regionen av tabellen, men spelade inte som ett bottenlag. 9-1 speglar inte riktigt händelserna på planen.

- Sunnanå är inget dåligt lag, menade Holback.

Medan hemmatjejerna effektivt utnyttjade sina chanser, hade värmländskorna det väldigt svårt att få utdelning på sina. Bland annat noterades i mittenakten två stolpskott från Sunnanå.

- Sedan gjorde Sandra Fredriksson några riktigt bra räddningar, men hon tillhör ju vårt lag hon också, konstaterade KAIS-tränaren.

Det var annars gästerna som tog ledningen efter fyra minuters spel. Den höll i nästan tio minuter innan Matilda Hinders kunde kvittera.

- Vi spelade avvaktande de första tio minuterna. Kvitteringen kom efter en inövad frislagsvariant, så det var kul.

Mot slutet av perioden kom KAIS Mora igång med målskyttet och innan första vilan hade hemmalaget vänt 0-1 till 4-1. En ledning som utökades till 7-1 i andra perioden.

- Men jag tycker inte vi spelade bra i andra. I tredje däremot blev det bättre igen.

-Vi hade sagt att vi skulle skjuta mer, i stället för att hela tiden försöka spela vackert, och då kom också utdelningen, analyserade Holback som naturligtvis var nöjd att hans tjejer återtagit serieledningen.

- Men det gäller som sagt att hålla fokus varje match om vi ska bli kvar där.

Toppar i hemmalaget var boll-trollaren Therese Karlsson samt alltid lika målfarliga Mia Boänges och Lina Stickå.

- Det här var Therese bästa A-lagsmatch, tyckte Micko Holback.

Extra plus också till Sara Helin, Lina Arvidsson och Lina Hansson.

KAIS MORA-SUNNANÅ

9-1 (4-1, 3-0, 2-0)

Målen: 0-1 Helen Åkerberg, 1-1 Matilda Hinders, 2-1 Mia Boänges, 3-1 Louise Bäcke, 4-1 Mia Boänges, 5-1 Lina Stickå, 6-1 Therese Karlsson, 7-1 Therese Karlsson, 8-1 Sofia Andersson, 9-1 Sara Helin.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons