Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julian Dent till OK Skogsmårdarna: "En verkligt coming man"

Annons

Malungs OK Skogsmårdarna ser om sitt hus inför sommaren. Den unge australiensaren Julian Dent, 21, har blivit klar för dalaklubben.

Julian Dent, som var australisk sprintmästare i somras och fyra i junior-VM året innan, har i Sverige representerat Hakarpspojkarna. Men i vår blir det Malung.

-Till att börja med blir det en kortare sejour under våren, med sikte på att han ska gå in i vårt Tiomilalag. Tanken är att han nästa år ska flytta till Sverige och då vara här några år. Julian är en verkligt coming man, säger Malungs veteran Håkan Eriksson, 46.

Julian ingår i en satsning av klubben på att föryngra laget. Förra året fick Malungs OK två talanger i Erik Rost och Martin Hammarberg. Dessutom har man två lovande juniorer i Martin Hederskog och Jimmy Larsson.

-Vi jobbar vidare med att förstärka laget. Gärna med ett par juniorer så att vi kan ha ett junorlag, men även etablerade löpare är intressanta. Vi siktar på topp tio i Tiomila, säger ordförande Karl-Erik Sigfrids.

Om ett par veckor ska Malungs OK har ett upptaktsläger hemma i Malung. I mitten av mars åker klubben på ett veckolångt träningsläger i Spanien inan säsongen drar igång.

Veteranen Håkan Eriksson då? Jo, han kör vidare en säsong till. Fast han tar det litet lugnare numera och tränar bara tio gånger i veckan...

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons