Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julia och Jesper vann dubbelt i Idre

/
  • Jesper Brändholm, Sälens IF var snabbast både på lördagen och söndagen när årets Lilla VC inleddes.
  • Idres Julia Litzén vann dubbelt i hemmatävlingen på Idre Fjäll i helgen.

Hemmaåkaren Julia Litzén och Sälens Jesper Brändholm inledde årets alpina tävlingssäsong i Lilla Världscupen med två segrar var.

Annons

Lilla Världscupen är tävlingsserien för de alpina tävlingsåkarna i åldrarna 10–13 år. Ett antal lokala kvaltävlingar leder fram till final senare i vinter.

I Idre handlade det om två storslalomtävlingar i en brant och för många ganska svår backe på Idre Fjälls nordsida. Ett hang som skördade en hel del åkare som inte klarade brantens svårighet.

Utan problem fixade dock Jesper Brändholm sina fyra tävlingsåk där han var snabbast i samtliga åk före klubbkompisen Edvin Nilsson som var tvåa och näst snabbast i klassen H 12–13.

I damklassen var det Idres Julia Litzén som gjorde som Jesper och var snabbast i samtliga åk.

– Men det var nervöst inför det sista åket, medgav Julia.

I den yngsta flickklassen delade Avestas Alva Karlsson och Borlänges Hillevi Carlsson på topplatserna. På lördagen vann Hillevi före Alva medan det var Alvas tur att vinna före Hillevi på söndagen. I pojkklassen vann Petter Hagberg, Avesta, på lördagen medan Malungs William Lindh var snabbast på söndagen.

Parallellt med Lilla VC kördes även den första deltävlingen i Nilas cup för A-åkarna och där segrade Moras Joel Selling båda dagarna i klassen 14–15 år medan Mikaela Norling, Rättvik och Moras Fanny Axelsson vann varsin tävling i damklassen.

Mer läsning

Annons