Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julia Limby - starkt kort i JVM-landslaget

Annons

- Vårt riktigt starka kort på herrsidan är Åsarnas Johan Höök, säger han.

Johan, som startade sin skidkarriär i Ludvika, har i år vunnit i stort sett allt han ställt upp i.

- Han börjar bli en mycket allsidig skidåkare, säger Rawald. Han har redan tidigare varit mycket duktig i skate. Nu har han även klart förbättrat sin teknik på klassiska sidan, och blir säkert farlig i JVM.

I helgens testlopp i Zinkgruvan - fristil på lördag och klassisk jaktstart på söndag - tog han ytterligare två segrar. Vann fristilen och var först i mål på söndagen - även om han inte var snabbast på distansen.

Simon Wass, Mora, var på grund av förkylning inte med i testet i helgen.

- Men han hör ändå hemma i laget, säger Rawald. Jag vet hur bra han är sedan i fjol och han visade också hur duktig han var på första JVM-testet.

På damsidan heter dominanten Maria Rydkvist. I fjol Domnarvet - i år Stockvik.

- Hon vann testet klart båda dagarna och har utvecklats mycket det sista året. Hon är duktig både på klassisk och fristil i dag, säger Rawald. Vårt stora hopp i JVM.

I testet i Zinkgruvan var det Moras Julia Limby som slutade tvåa.

- Och hon har klart visat att hon platsar i JVM-laget i vinter, säger Rawald, som var den som ratade henne i fjol. Och ändå tror jag att hon kan mera om hon vill - speciellt i klassisk stil.

Två som var nära - men inte kom med i JVM-truppen, var Jarl-tjejerna Ingrid Wikman och Sofia Bleckur.

- Två unga tjejer (17 och 18 år) som kommer att vara självskrivna i JVM-laget kommande år, gissar Rawald. Båda är väldigt starka och jag vet deras kapacitet. Men de har tiden för sig, och får nöja sig med att bli uttagna till nordiska juniorlandskampen i Steinkjer 25-27 januari istället.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons