Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juhlin trea i en GP-tävling

Annons

Sollerö IF:s nykomponerade cykelstall nådde ett par framskjutna placeringar när två GP-lopp genomfördes under pingsthelgen.

Anders Juhlin noterades för en tredjeplats och Peter Resar kom femma efter att båda två blivit slagen i klungspurter.

I söndags kördes ett varvlopp i Hallstahammar. Varvet mätte drygt fyra kilometer och avverkades 15 gånger, och där var det inte långt borta från att Juhlin hade tagit säsongens första seger.

Men när klungspurten drogs upp några hundra meter från mål, fick Solleröcyklisten ge sig för segrande Kimmo Kanhanen, Team Mälarenergi, samt tvåan Jan Mattsson, Uppsala.

- Det gäller att sitta rätt när spurten dras upp och det gjorde jag inte riktigt. Kanhanen och Mattsson fick en liten lucka när de drog iväg och jag kunde inte komma ikapp, kommenterade en nöjd Juhlin tredjeplatsen.

Peter Resar kom nia och stallets tredje åkare, Tobias Andersson, körde in i huvudklungan bakom.

I måndags kördes Anundsloppet i Västerås, också det ett varvlopp, där varje varv var knappt fyra kilometer. 25 varv väntade åkarna. Från Sollerö IF fanns bara Juhlin och Resar med och trots att de bara var två, lyckades en av Sold-åkarna slå sig in bland topp fem.

Anundsloppet blev en händelserik tävling där utbrytningsattacker gjordes hela tiden. Med cirka tio varv kvar lyckades dock åtta åkare gå loss och bland dem fanns Peter Resar.

När sedan farten drogs upp kom Resar, liksom Juhlin gjorde dagen innan, fel i spurten och han hade inget med segern att göra.

- Men Peter har varit sjuk och en femteplats är en bra värdemätare för honom, menade lagkompisen Juhlin som själv inte hade någon lyckad dag i Västerås.

- Nej, jag låg längst bak i fältet med cirka fem varv kvar och då valde jag att kliva av, förklarade Juhlin sitt avhopp.

Segrare i Anundsloppet blev hemmaåkaren Peter Lundblad.

Nästa uppgift för Solleröcyklisterna blir kommande tisdag, då Cykeltouren, en sexdagarstävling i Örebro, drar igång.

- Vi har haft lite sjukdomar i laget, men då hoppas jag att alla är friska. Cykeltouren är en mycket viktig tävling, då den gäller som uttagning till Postgirot.

En tävling som kommer att ha flera åkare med från Sollerön, om man får tro Anders Juhlin.

- Ja, jag tror att samtliga i laget har en bra chans att få köra Postgirot.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons