Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel efter rysk seger

Annons

Ryssland tog sitt första guld i årets skidskytte-VM till hemmapublikens stora jubel i Chanty Mansijsk.

Det var damlaget som slog till i stafetten, 4x6 km, och vann i utklassningsstil, 1.23 före Ukraina.

- Vi hade stor press på oss att lyckas, men nu känns det härligt att vi tog guldet, sade Svetlana Tjernousova som körde den avslutande sträckan för ryskorna.

Ryssland var favorit till segern efter att ha vunnit guld i de två senaste VM-stafetterna och lyckades därmed också ta hemmanationens första guld i dessa mästerskap.

Olympiamästarinnorna från Tyskland tog bronset efter en spurtuppgörelse med Vitryssland. Tyskorna låg åtta efter första sträckan.

Sverige hade inget lag i stafetten. (TT-DPA)

Värlsdrekord av Matti

backhopning/PLANICA

u Finländaren Matti Hautamäki satte på torsdagen nytt världsrekord i skidflygning då han hoppade 227,5 meter under träning inför helgens världscuptävlingar. Det var överhuvudtaget många och långa hopp på träningen, och bara två timmar innan Hautamäki slog till hade Adam Malysz, Polen, hoppat 225 meter och tangerat österrikaren Andreas Goldbergers världsrekord från 2000.

(TT-AFP)

Böter för Bergkamp

fotboll/LONDON

u Arsenals anfallare Dennis Bergkamp har bötfällts med 7 500 pund och tilldelats en varning efter sammandrabbningen med West Hams Lee Bowyer i ligamötet på Highbury den 19 januari. Strax före Arsenals andra mål satte Bergkamp armen i ansiktet på Bowyer i en närkamp. Holländaren hävdade att det var en olyckshändelse. I oktober fick Bergkamp 5 000 pund i böter av FA, det engelska fotbollsförbundet, för att ha stämplat Blackburns svenske försvarare Nils-Eric Johansson. (TT-Reuters)

Mer läsning

Annons