Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ju-jutsuklubben kan andas ut

Annons

Ju-jutsuklubben får stanna i sin träningslokal på Blindgatan. Byggnadsnämnden förlängde det tillfälliga bygglovet till sista december 2005, då klubbens kontrakt går ut. Verksamheten i huset på Blindgatan 60 har länge irriterat byggnadsnämnden. Detta på grund av all trafik den alstrar och de parkeringsproblem som uppstår.

Den enda verksamhet som har permanent bygglov är Dala Dansstudio, som har sina lokaler på fjärde våningen.

Dansstudion ville dock flytta en trappa ner för att få bättre lokaler i dem som boxningsklubben BK Stöten lämnat. Fastighetsägaren ansökte då om att få det tillfälliga bygglovet för den lokalen förlängt. Samtidigt begärdes en förlängning av

bygglovet för ju-jutsuklubbens lokaler.

Men byggnadsnämnden ville få ett stopp på fastighetsägarens uthyrningskarusell och gav bara bygglov till årets slut.

Det ställde till stora problem för ju-jutsuklubben, som inte har någon möjlighet att komma ur sitt kontrakt, som löper till och med utgången av år 2005. Klubben som skulle tvingas betala för lokaler den inte fick använda såg en hotande konkurs närma sig, och vädjade till byggnadsnämnden, som veknade till slut.

- Vår vilja var ju inte att sätta klubben på pottkanten, säger Runo Nilsson.

Men han skräder inte orden när det gäller fastighetsägaren.

- Det är ett otyg att hyra ut på längre tid än man har bygglov för, säger han.

I konsekvensens namn fick också dansstudion ett tillfälligt bygglov på samma tid för sina nya lokaler. Men sedan är det slut med fler tillfälliga lov slår Runo fast. Sedan får fastighetsägaren bygga om lokalerna till sådant som är tillåtet enligt detaljplanen. Och det är bostäder, kontor och handel.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons