Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JSM-guld till Borlänge

Annons

Dalarna hade representanter med i samtliga A-finaler, när junior-SM i sprint avgjordes i Kalix under lördagen.

Facit: En seger, två tredjeplatser och en fjärde sådan.

Ett bra facit, inte minst som konkurrensen var bästa tänkbara i samtliga fyra klasser.

Segern togs av Domnarvets GoIF:s Marie Jonsson (tvåa i tidskvalet), som åkte taktiskt och bra hela vägen fram till finalen, i vilken hon bland annat ställdes mot nyblivna juniorvärldsmästarinnan Charlotte Kalla från IFK Tärendö.

Men här var Charlotte chanslös, precis som Maries övriga två konkurrenter, Annika Löfström, Årsunda, och Karolina Skoog, Strömnäs.

Precis som tidigare under dagen visade Domnarvettjejen både taktiskt och åkmässigt styrka och i spurten hade hon inga problem att hålla undan, segern var hur klar som helst.

I den yngre tjejklassen, D17-18, kvalade Grängesbergs Johanna Sievers in som sjätte bästa efter tidskvalet och åkte sen säkert och bra ända fram till A-finalen.

Här var det hårt värre, men till slut var det Gällivareduon Emilia Eliasson och Sofie Ekberg som kunde fixa en dubbelseger för klubben med Johanna på fjärde plats.

Två tredjeplatser blev resultatet på killsidan.

Rättvikaren Adam Johansson fixade bronset i H 17-18 och samma placering nådde IFK Moras Henrik Svärd i den äldre klassen. Den senare kvalade annars in till huvudtävlingen som etta.

Gick det bra under lördagen för daladeltagarna så var det sämre med medaljplatser under söndagens avslutade stafetter.

Bästa placering nådde IFK Mora i D 17-20 klassen, där laget kom på femte plats.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons