Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefina Parling klar för IBF Falun

Annons

- Det har varit svårt att ta ett beslut, men nu känns det bara bra. Det känns som om det är ett bra gäng jag kommer till, säger Josefina.

För tre veckor sedan var Josefina i Falun och spelade en testmatch och redan då nämnde hon Falun som en högst tänkbar klubbadress inför kommande säsong.

Att hon inte skulle följa Vesta ner i division 1 var hon på det klara med, men det fanns andra alternativ än Falun.

- Halmstad har jag varit och provspelat för och även division 1-laget Gävle och Rönnby har visat intresse. Rönnby kom dock in i bilden när jag mer eller mindre redan bestämt mig för Falun, förklarar Josefina.

Vid sidan om innebandyn har Josefina jobbat på en Stadium-butik i Uppsala och hon vill gärna fortsätta inom den branschen.

- Min chef ska prata med Stadium i Borlänge och har jag tur kan jag få jobb där. Jag har i alla fall inte tänkt att plugga.

Hon räknar med att flytta till Falun först i början av augusti och innebandyträningen får vänta ännu ett tag.

- Ja, på sommaren blir det fotbollsträning. Jag spelar med Film i division 2, men visst går innebandyn i första hand.

IBF Faluns spelande tränare Camilla Granelid är också nöjd med nyförvärvet.

- Ja, Josefina går direkt in i laget så det känns bra. Jag ser redan fram emot att köra igång med nästa säsong, säger Camilla.

Två spelare som vill till Falun och som också kommer till klubben om det ordnar sig med jobb är forwarden Ida Johansson och målvakten Erika Strömberg.

Ida, med ett förflutet i IBF Falun, spelade senaste säsongen i Rönnby och Erika i den norska elitklubben Tunet.

Med från Tunet hoppas också IBF Falun också få målvaktstränaren Mikael Ceder, som i IBF Falun är tänkt att fungera som målvaktstränare och hjälptränare.

- Får vi honom har vi bara kvar att lösa coachbiten. "Totte" (Torsten Andersson) kommer att fungera som ett bollplank och som inhoppande tränare om det behövs, förklarar Granelid.

Om två veckor har IBF Falun upptaktsträff inför nästa säsong.

Då ska förhoppningsvis frågetecknen när det gäller nästa säsongs trupp vara uträtade.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons