Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefin hittade vinnarspåret

Annons

Masstart var disciplinen som gällde i Dala-Järna, och i de flesta klasserna blev det stora tids differenser. Med några få undantag var skyttet inte det bästa denna lördag i Dala-Järna.

Tord Viksten han sköt bra. En miss i stående och en liggande är klart godkänt.

- Ja, mitt skytte var bra, säger Tord som den här säsongen prioriterat sitt jobb före skidskyttet.

- Jag tränar inte skidskytte, utan är bara med och tävlar, säger han.

Med en stor portion rutin kommer man tydligen ändå ganska långt i skidskytte.

Tords segermarginal, till tvåan och klubbkompisen i Jämt Biathlon Erik Olofsson, var 55 sekunder. Bäste dalaåkare blev hemmaåkaren Lars Liss som slutade fyra.

I damseniorklassen var Sara Enqvist från Sundsvall helt överlägsen. Sara var över en minut före tvåan Ida Eriksson, SK Bore.

I damseniorklassen fanns en dalaåkare med. Det var skidveteranen 38-åriga Anna-Lena Fritzon som slutade som sjua och näst sista tjej. Anna-Lena var över fem minuter efter segrarinnan.

- Jag sköt inte bra, hade förväntat mig bättre resultat i liggande skyttet, säger trebarnsmamman Anna-Lena Fritzon som tog JVM-guld i vanlig skidåkning 1985.

Tar man en titt i resultatlistan är det i de lite yngre klasserna som Dalarna skördade framgångar. I äldsta juniorklassen för damer kom Limas Johanna Johansson tvåa. Men hon var hela 4.15 efter segrarinnan Helen Jonsson, I 21 IF.

- Det gick så jäkla tungt, och jag sköt dåligt. Ett riktigt bottennapp, säger Johanna som lovar att vara i bästa form i mars månad när SM arrangeras hemma i Lima.

I klassen H 16 och D 16 tog Lima tog segrar genom Robin Westling och Josefin Skogmo. De här två ungdomarna har en del gemensamt, förutom att de är klubbkompisar. De har både en strulig säsongen bakom sig med sjukdomar och elände.

- I dag gick både skyttet och skidåkningen bra. Men säsongen i övrigt har inte varit bra. Jag varit sjuk mycket, säger Robin.

Samma svar fick vi av Josefin Skogmo som var helt slut efter målgång.

- Det har gått jättedåligt den här säsongen, förutom i dag, har varit sjuk mycket, säger hon.

Det här var den fjärde av sju deltävlingar i Svenska Cupen. Av de sju tävlingarna räknas de fem bästa.

På söndagen var det Sverigepremiär i Dala-Järna. För första gången provade man sprint i skidskyttesammanhang.

Den tävlingen ingick inte i Svenska Cupen.

Testet av en supersprint föll väl ut och de tävlande vill se en fortsättning av den nya typen av skidskyttetävling.

Tävlingen bestod av prolog, heat, semifinaler och final. Banlängden var 600 meter och innehöl två skjutningar, ligg och stå.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons