Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jorma har segerflyt

Annons

På förhand skulle V5-4 stå mellan hemmahästen Västerbo Daylight och Roger Walmann-tränade Hatchet Man. Så trodde alla.

Då hade man gjort upp räkningen utan Jorma Kontio bakom amatörtränade Fagerstahästen Lastcallforalcohol. Jorma serverade sin häst ett perfekt lopp i tredje par invändigt och när Mikael Lindmark, bakom Västerbo Daylight, försökte rycka ifrån konkurrenterna runt sista sväng, så kom luckan som på beställning och merparten av de kvarvarande V5-systemen försvann.

Ett helt annat scenario var det när Kontio vann V5-avslutningen med starke Vene Pride.

Det här är en besvärlig och svårkörd herre som det krävs säkra körhänder för att lotsa till seger. Trots två smågalopper på vägen den här gången var han överlägsen till slut efter ett starkt sista halvvarv ute i spåren.

Leif Witasp tävlade på Lindesberg den här dagen, men fick trots det en seger till stallet. I sanningens namn ska det dock sägas att det är ägaren och körsvennen Johan Andersson som står för den dagliga träningen av Kate Moose. Efter att ha agerat hopplöst osäkert i början av karriären ser det nu ut som om hon stabiliserats. I ett lärlingslopp fick hon i lugn och ro trava in sig innan Johan gjorde slag i saken.

Varvet före mål satt man i ledningen och över upploppet bara försvann Kate Moose ifrån konkurrenterna via 1.15,0 sista 500 meterna. En insats som luktade V75 lång väg.

Redan i augusti, som 2-åring,

gästade Värmlandshästen Lill Prins Bus Rommetravet och segrade. Trots det, och trots att han kom från seger senast på Lindesberg, släppte spelarna iväg vår tipstvåa till drygt tjugo gånger pengarna. Han inledde också på sämsta sätt med att galoppera direkt från start och tappa mycket mark.

Peter Henriksson körde sedan ett invändigt lopp och luckan uppenbarade sig perfekt mitt på upploppet. Då växlade Lill Prins Bus tempo på ett bra sätt och hann fram till en knapp men säker seger.

Salaamatören Yngve Gustavsson har full form på stallet. Segern med Imperial d´Or i DD-lopp på Eskilstuna för en vecka sedan följdes nu upp med Gallant Lover som från andra par utvändigt var helt överlägsen till slut och rekordsänkte med drygt två sekunder.

Yngve berättade innan loppet att Gallant Lover var svår att få igång och att man efter den här starten skulle släppa honom på sommarbete. Efter den här insatsen känns det värt att ompröva det beslutet.

Solvallatränaren Sune "Masen" Nilsson har sitt lilla stall i fin författning för dagen. Fyraårige Hard To Kill visades upp i en strålande författning och efter en förtroendeingivande provstart bakom bilen var det inget snack. Ledning hela vägen och en prydlig rekordsänkning blev resultatet. "Masens" andra dalaseger på kort tid.

Borta bra men hemma bäst, eller hur "Masen"?

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons