Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen har laddat om

Annons

Jörgen började med att sätta dit egna träningen och treårige Ideal Quality som årsdebuterade på bästa sätt. Snabbt till ledningen och sedan säkert undan för hårt uppvaktande Backyard Beat. Segertiden goda 19,8 och förstpriset uppgick till 22 000 kronor.

Kallblodige Lill Aaby har Jörgen god hand med. Och efter två andraplatser på slutet satt första viktorian för duon. Även här var segerreceptet ledning från start till mål och sluttiden för den amatörtränade Rommehästen klockades till måttliga 31,4. Prischecken skrevs ut på 18 000 kronor och den här duon lär inte ha segerdefilerat för sista gången.

Färska proffstränarenKajsa Frick fortsätter att plocka segrar. Två starter tillsammans med Gävlehästen Master Cape har givit lika många segrar och gårdagens uppvisning imponerade.

- I dag var han verkligen bra. Han bara stack ifrån konkurrenterna och han var morsk ända in i mål, berömde Kajsa efter sin fjärde årsseger totalt på Romme.

...och visst var Master Cape bra när han avslutade sista 700 efter snabba 1.12!

Strödde superlativer över sin vinnare, Mathilda Aubiose, gjorde även Örjan Kihlström.

- Mathilda var jättefin att köra. Hon var snabb i starten och agerade piggt hela vägen och när jag röck tussarna in på upploppet stack hon bara ifrån, berömde Örjan efter den överlägsna spetssegern i V5-4.

Segertiden 16,9 var rekord med en tiondel och Mathilda Aubiose har garanterat mycket mer att hämta denna säsong.

Tidningens tipsetta, Graceful Pride, i V5-3 var ännu en vinnare som imponerade. Hemmatränaren Lisa Österlund har gjort ett kanonjobb med denne tidigare "ickevinnare" som nu ståtar med tre raka segrar tillsammans med ständige följeslagaren i sulkyn Fredrik Pedersen.

Segerreceptet i går: Snabb attack ut på sista långsidan från femte ytter där Graceful Pride flög fram. In i sista kurvan satt femåringen i ledningen och segermarginalen utökades hela vägen in mot mål.

Imponerande var ordet. Men visst var vinnaroddset, 7,02, rena glädjeoddset.

Hemmatränaren Daniel Olsson frångick inte heller vanan att segerdefilera. Andra raka tillsammans med Borlängeamatören Mats Gustafssons Solbergatösen var Daniels femte årsseger på banan och därmed fortsätter han att toppa kuskligan. Solbergatösen rekordsänkte med 1,8 sekunder och är obesegrad i två starter. Bra jobbat, Mats!

Mer läsning

Annons