Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen fick stafettrevanschen

Annons

Jörgen Brink har äntligen fått sin revansch för stafettmissen i samband med VM i Val Di Fiemme.

Inför nästan 10 000 jublande åskadare på Lugnet vann han en lång och dramatisk spurt som inte bara innehöll sex farliga konkurrenter, utan också vattenmassor och grushål.

Därmed var svenska herrsegern i skidspelsstafetten ett faktum.

- Det är var i alla fall en liten revansch för VM, sa Jörgen, som berättar att reaktionerna efter VM från allmänheten nästan bara varit positiva.

- Det var varit många tillrop och brev om att jag inte ska gräva ner mig, säger Brink.

Det varma vädret gjorde att det inte var något lag som på ett tidigt skede kunde avgöra den här stafetten. Det var för tungt och blött i spåret. Åkarnas skidor sög fast ordentligt.

Anders Södergren, som åkte tredje sträckan för Sverige sa att värmen liknade upplevelsen som att springa i Thailand.

Men detta bidrog också till att stafetten blev oerhört jämn och dramatisk. Under större delen av den sista sträckan var sju lag tillsammans. Ett par kilometer före mål försökte den tjeckiske världsmästaren Martin Koukal att avgöra. Tätklungan splittrades för ett ögonblick. men när åkarna kom in på stadion var alla sju lagen samlade. Det var då som Jörgen Brink slog till.

- Innan loppet bestämde jag mig för att vara först in på upploppet så att jag kunde ta det vänstra spåret där det var mindre blött. Det var en läxa från i går (lördag) då jag inte använde det spåret i spurten, berättar Jörgen Brink.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons