Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen fick bryta efter första kurvan

Annons

Rättvik Boda MK arrangerade den femte deltävlingen av Back-SM i samband med Classic Car Week i Rättvik på fredagseftermiddagen.

1200 meter, huvudsakligen grusväg, upp till toppstugan vid Rättviks slalombana.

- En knölig och slagig väg, menar Jörgen. Men skall jag vara med och slåss i toppen måste jag satsa för fullt. Och den här gången höll det inte. Jag fick ett genomslag redan i första kurvan, och ledningen till styrservon slogs sönder. Det gick helt enkelt inte att styra längre. Jag försökte, men var av vägen ett par gånger och fick ge upp.

Jörgen hade haft en del trassel redan i de två tidskvalen. I första tidskvalet gick det placeringsmässigt bra. Då slutade han femma. Men inför andra tidskvalet hade han använt däcksvärmare - och det var en felbedömning.

- Däcken blev för varma. De började ta slut redan efter 2-300 meter. Så jag fick bara 12:e bästa tid.

Nu räckte det ändå till final - dit gick totalt 15 bilar per klass.

Men någon lycka i finalen hade Jörgen alltså inte. Där var det Mattias Nygren från Hede, som i en Ford Sierra hade snabbaste tiden - 53.39. SM-seriens ledare Fredrik Enholm, Teknis MC, blev bara trea. Men det räckte ändå till att utöka ledningen i sammandraget.

Bästa dalaplaceringen fick Peter Eriksson, Sunnansjö, som blev elva med tiden 55,45. Vansbrokillen Per-Erik Israels, representerande Värmlandsklubben Finnskoga MK, slutade placeringen efter - trots en mäkta dålig start.

I den något motorsvagare rallyklassen blev det Gävleseger. Mikael Lundberg körde sin VW Golf till seger på tiden 54.82, och knappade därmed in tre poäng på totalledande Kenneth Olsson, Hällefors, som hade bästa kvaltiden, men i finalen fick nöja sig med att bli tvåa.

Enda finalisten från

en Dalaklubb i den klassen var Svärdsjös Göran Kanerva. Han slutade tia på tiden 56.86. Både hans klubbkamrat Christer Steen och Horndals Stefan Norberg blev utslagna i tidskvalen.

Arrangemanget drog en hel del publik, och Rättvik Boda MK har redan lämnat in en ansökan om att även nästa år få arrangera en deltävling av Back-SM.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons