Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson till Philadelphia

Annons

-Fast det är inte något jag tänker på, att jag ska

vara som honom. Men självklart är det smickrande att bli sedd som ersättare för en sådan bra spelare. säger Lars Jonsson.

Ändå finns det viss fog för påståendet. Lars Jonsson, är precis som Kim Johnsson, en back med stora offensiva kvaliteter och ett mycket bra skott.

-Jag kommer i alla fall att försöka bidra med en liknande spelstil.

Lars Jonsson spelade förra säsongen för HV 71 där han var en viktig del i lagets power play. På 50 matcher noterades han för 27 poäng.

Han draftades som sjunde spelare år 2000 av Boston Bruins, men har aldrig kommit överens om ett kontrakt med den klubben. När nu Bruins tingningsperiod löpte ut den första juni var det fritt fram för andra klubbar att kontraktera honom.

-Jag har varit i kontakt med en del klubbar, men Philadelphia känns som ett bra val, det är en klubb som har mål och Philadelphia verkar vara en bra stad, säger Jonsson.

Sedan är det förstås knappast en nackdel att bli lagkamrat med "Foppa".

-Det ska bli kul. Vi har pratat en del, det har varit skönt att få höra lite från ett spelarperspektiv, inte bara från kontorsfolk. Han har talat väl om klubben.

Även Johan Hedberg har gjort klart med ett nytt kontrakt. Han lämnar Dallas Stars för Atlanta Thrashers.

I Dallas var han andremålvakt bakom Marty Turco, i Atlanta kommer han att tampas med finländaren Kari Lehtonen om målvaktsjobbet.

-Det är en oerhört stor talang, men han har haft en del problem med skador, så jag tror att jag kommer att ha en bra chans att få spela en hel del, säger Hedberg.

Atlanta, som har ett ungt och offensivt slagkraftigt lag, var en hårsmån från att ta sig till slutspelet förra säsongen.

- Jag tror att laget kan bli riktigt bra. Det här känns som den ultimata lösningen.

Ytterligare en ex-leksing har kontrakterats i helgen.

Andreas Karlsson har skrivit på för Tampa Bay Lightning. Karlsson spelade tillsammans med Jonsson i HV 71 förra säsongen, men har, till skillnad från Jonsson, tidigare erfarenhet från NHL-spel.

Åren 99-02 gjorde han tre säsonger för Atlanta Trashers, och nu återvänder han alltså till USA.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons