Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson tar över i Brynäs

Annons

Tidningen har vid flera tillfällen berättat om det som i går blev officiellt.

När Falu IF i söndags säkrade nytt division 1-kontrakt var det fritt fram för tränaren Tomas Jonsson att skriva på ett tvåårskontrakt med Brynäs.

- Det värsta jag visste som spelare var när det började pratas kontrakt mitt under kval och slutspel. Så det är min egen tjurighet som gjort att det dragit ut på tiden, säger han.

Brynäs har dock inte haft några problem med att vänta.

- Tomas namn var ett av få namn som kom upp, och det gjorde det ganska fort. Vi har fastnat för är att han är otroligt ödmjuk, har en stor vinnarskalle och är rätt lagom tjurig. Det är ett stort steg från division 1 till elitserien, men vi har aldrig tvekat. Det känns rätt och kommer bli riktigt, riktigt bra, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Det blev fyra säsonger i Falu IF, som han fört från division 3 till division 1, för Tomas Jonsson innan erbjudandet från Brynäs kom.

- Jag kände en otrolig stolthet när jag fick förfrågan av Sundlöv och Janne (Larsson, sportansvarig). Jag var "helt 100", det här jobbet ska jag bara ha, säger Jonsson.

- Mitt sätt att se på hockey stämmer in bra på vad jag hört av Janne och Sundlöv.

Hade du varit lika positiv om Leksand hört av sig?

- Ingen aning, det har aldrig varit aktuellt.

Gävlebornas minns dock Tomas Jonsson som "leksing".

- Det har jag inga problem med. Som tränare kan man bara vara i en klubb två-tre år. Känslorna får inte styra. Det är spel- idén som måste stämma. Jag har dessutom aldrig bott i Leksand och aldrig haft några problem med Brynässpelare, säger han.

- Läget är också kanonbra. Jag har fyra år som huvudtränare bakom mig. Det är ett jättestort steg, men jag är tjurig och kommer stå för det jag tror på. Jag vet att det kommer att bli spekulationer på grund av att jag är färsk som tränare, men jag är förberedd på det.

Tomas Jonsson har dock varit med på elitnivå tidigare, inte bara som legendarisk spelare, utan även som tränare.

- Men de två säsonger som jag var assisterande i Leksand går inte att jämföra med det här. Det är stor skillnad på ansvar, säger Jonsson.

Från Leksand fick både han och Sune Bergman gå 2000.

Men någon revansch är Tomas Jonsson inte ute efter.

- Så här är det i tränarbranschen, säger den nye Brynästränaren.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons