Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson slog till direkt

Annons

Den 19-årige Leksandsbacken har haft en tung höst och det var först mot Rögle, i början av december, som han hittade målet för första och hittills enda gången.

När Sveriges småkronor inledde JVM-spelet med en bekväm 5-0-seger mot Vitryssland på juldagen fick Lars Jonsson avsluta det svenska målskyttet.

- Det är klart att det varit tungt att jag haft sådana problem med målskyttet, men det är inget att hänga upp sig på.

I JVM spelar Lars back tillsammans med Johan Ejdepalm från Almtuna. Kedjetrion i deras femma utgörs av Martin Samuelsson från Hammarby samt Lars klubbkompisar i Leksand, Jonas Nordquist och Daniel Hermansson.

Hermansson gjorde 1-0-målet mot Vitryssland och Jonas Nordquist var med och spelade fram till tre mål.

Ytterligare en Leksandsspelare återfanns i målprotokollet, backen Jörgen Sundqvist som gjorde 3-0-målet.

I kväll vänta en betydligt tuffare uppgift för det svenska laget när USA står för motståndet - ett lag som Sverige spelade 1-4 mot i den sista träningsmatchen inför turneringen.

- Då drog vi på oss många onödiga utvisningar som de var duktiga på att utnyttja. Det får vi inte göra i kväll, säger Lars.

Övriga lag i gruppen är Slovakien och Tjeckien och att missa kvartsfinalspel är nästan en omöjlighet. Endast ett lag i vardera av de två grupperna har spelat färdigt efter gruppspelet.

- Målet är kvartsfinal och helst att hamna bland de två första i gruppen. Då får vi förhopppningsvis lite lättare motstånd i kvartsfinalen och får dessutom stanna kvar och spela här i Pardubice.

I Pardubice trivs svenskarna. Framför allt med den nybyggda hallen som tar cirka 10 000 åskådare. Inledningen på vistelsen i den tjeckiska staden blev dock inte riktigt vad svenskarna tänkt sig.

- Nej, eftersom det var så fullt på planet från Zürich i söndags så var det inte många av oss som fick plats med utrustningen. Jag, bland annat, fick den sent på julaftons kvällen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons