Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson lämnar Brynäs?

Annons

Efter fyra säsonger som tränare för Falu IF valde Tomas Jonsson inför den här säsongen att tacka ja till erbjudandet att träna Brynäs i elitserien.

Inledningen av säsongen har dock inneburit mest motgångar för tränare Jonsson och hans Brynäslag.

Jumboplatsen efter 13 omgångar innebar pressat läge inför hemmamatchen mot Mora och efter förlusten i går kväll är läget än mer prekärt.

Avståndet upp till Södertälje närmast ovanför kvalseriestrecket är fem poäng och Tomas Jonsson ser uppgiven ut när han försöker analysera matchen.

- Det är bedrövligt att vi kan tappa allt med tanke på den fina start vi får på matchen. Men efter 2-0-målet tappar vi lite ödmjukhet och börjar drälla med pucken och flera av målen vi släpper in är mycket konstiga, säger Tomas.

Ändå kändes ni lite på gång inför matchen. Ni hade fått tillbaka några skadade spelare och kunde spela med fyra kedjor och ni vann borta mot Luleå i måndags. Kändes det bra inför matchen?

- Vid hade en bra värmning och allt kändes bra, men helt klart är det alldeles för mycket upp och ner i matcherna. Vi har ingen som helst stabilitet och med all respekt för Mora så ska vi inte tappa matchen så som vi gör.

Hur tungt känns det just nu?

- Det här är min tyngsta period inom hockeyn och jag frågar mig om jag är rätt man att leda Brynäs.

Funderar du på att säga upp dig?

- Jag vet inte, jag måste prata med lite folk först.

Innan presskonferensen avslutades fick Tomas Jonsson några tröstande ord av tränarkollegan i Mora, Harald Lückner.

- Jag vet precis hur Tomas känner sig, jag har själv varit i samma sits och med ett lag fyllt av ängslan och oro är det svårt, säger Harald och fortsätter:

- Hade vi och Brynäs bytt tabellplacering inför matchen hade säkert Brynäs vunnit den här matchen. Men vänder det för laget vänder det ofta fort.

Frågan är om och i så fall när vändningen kommer för Brynäs och kommer den i så fall med Tomas Jonsson som tränare?

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons