Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jons ny projektledare för SS

Annons

- Jag har jobbat ideellt som tävlingsledare för skidspelen under sju års tid. Dessutom har jag suttit med i organisationskommittén, vilket gör att jag har en bra inblick i verksamheten från start, säger Thomas, som också var anställd sportchef för total-SM i Idre för två år sedan.

Den senaste åren har han jobbat som avdelningschef för verksamhetsavdelningen inom Falu Kommun, men nu blir idrotten hans jobb igen.

- Det känns kul. När förfrågan kom så tvekade jag aldrig, även om jobbet med skidspelen är ett av de mest utsatta jobb du kan tänka dig i Falun. Det finns många som tycker till om det mesta, säger Thomas och tillägger:

- Men skidspelen ligger mig verkligen varmt om hjärtat.

Jobbet med Svenska Skidspelen kommer att uppta det mesta av hans tid, även om han också kommer att få jobba med andra större arrangemang som dyker upp.

- Först och främst ska jag tillsammans med föreningarna se till att skidspelen genomförs på ett bra sätt. Jag blir den resurs som kommunen ställer upp med i det arbetet.

Kan du precisera mer vad du främst kommer att jobba med?

- Inte nu. Diskussioner pågår med berörda vilken min roll exakt ska bli. Men någon typ av samordnare som plockar fram de rätta instrumenten för tävlingarnas genomförande ligger nära till hands. Men viktigt är att föreningarna får säga sitt.

Får du skidspelsföreningarnas medlemmar att fortsätta ställa upp och jobba, om deras klubbar inte får någon ersättning för jobbet de lägger ner?

- Vi för en dialog med skidklubbarna och så klart måste de få något tillbaka för jobbet de gör, det står högst upp på dagordningen. Löser vi inte det i år, måste det i alla fall lösas inför framtiden.

Skidspelens kanslipersonal är uppsagd. Kommer skidspelen att ha något kansli i framtiden?

- Jag hörde att de var uppsagda från Skidspelens AB. Någon form av kansliverksamhet måste det finnas, jag har svårt att se hur det skulle fungera annars.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons