Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas visade toppform

Annons

I samma stund som startpistolens ljud ekade över Ljustern gav sig det starkaste startfältet i Säter triathlons historia i väg. För första gången fanns alla favoriterna på plats.

Förutom tidigare nämnda Willén och Djurback var Björn Andersson, Racerdepån, och Ymers Jonas Colting de namn som det pratats mest om inför tävlingen. Tätstriden skulle främst komma att handla om de tre förstnämnda.

Willén, Andersson och Djurback var, i nämnd ordning, först upp ur vattnet och följdes åt under de tre cykelvarven på sammanlagt 20 kilometer. Den enda justeringen därefter var att Djurback tog sig förbi Andersson efter första varvet. Sedan hände inget mer i toppen och medaljplatserna var paxade.

Willén, som hade epitetet storfavorit, pallade alltså för trycket och Djurback jagade honom förgäves.

- Jag hade planerat att hänga med Andersson på cyklingen för att sedan försöka gå om och göra likadant med Willén på löpningen, men det lyckades bara till hälften, sade Djurback.

Willén visade sig vara allt för stark på den avgörande sträckan och han fick en lucka till Falutriathleten redan i den första backen. Vid vändzonen efter 3 kilometer kunde Willén rycka ifrån ytterligare och det var där duellen avgjordes.

- Trots försprånget kände jag mig pressad ända fram till vändpunkten. Men jag kände mig fortfarande väldigt fräsch då och orkade öka och då jag kände att det skulle gå vägen, berättade Willén.

Djurback kunde inte annat än att se sig besegrad av en för dagen formstarkare Willén:

- Ja, han var bättre på löpningen, det är bara att inse, sade han.

Djurback konstaterade att han inte märkte av skadan alls, förutom att han inte hade tillräckliga krafter för att springa i Willéns tempo.

- Men om jag får vara skadefri kommer jag att vara bra med till nästa år och kunna bättra på löpningen. Jag är fortfarande lite tung i benet, sade han.

Det är bara att konstatera att förbundskapten Henrik Nöbbelin har tagit ut rätt manskap till EM-tävlingarna i Ungern som går nästa helg. Samtliga Sverigerepresentanter placerade sig nämligen på de sex första platserna.

Och Jonas Djurback visade definitivt att han är tillbaka i fin form efter sin höftskada.

På damsidan segrade Stina Thunman, Asics Tri team, efter att ha gått om klubbkamraten Johanna Sjögren-Forsberg när endast 700 meter återstod av löpningen.

Bästa dalkulla var Säters Matilda Buske som gjorde sin första SM-tävling på seniornivå och slutade sexa.

- Det gick över förväntan och jag är jättenöjd, sade Matilda.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons