Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas trött på att bli ifrågasatt Jonas trött på att bli ifrågasatt

Annons

Ett förfarande som fått många att undra, om inte han gjort större nytta hemma.

- Jag slutar inte att jobba för Leksands IF, bara för att jag är i Tjeckien under två veckor. Jag är ett telefonsamtal borta, svårare än så är det inte, säger Jonas Bergqvist irriterat.

Redan för ett år sedan gjordes det klart att Jonas skulle jobba med ishockey-VM 2004 för Viasats räkning.

- Det är femte året på raken jag finns med under VM, hela tiden har det skett med styrelsens godkännande. Hade de varit av en annan uppfattning, hade jag självklart stannat kvar hemma. Vi får inte heller glömma bort att det hemma finns en bra och väluppbyggd organisation.

- Men jag är så trött på att hela tiden ifrågasättas, säger Jonas.

Att du inte personligen fanns med på presskonferensen i förra veckan, där handlingarna om det kommande arenabygget skrevs under, förvånade många. Din kommentar till det?

- Meningen var att den presskonferensen skulle hållits innan jag reste ner till Tjeckien. Av olika anledningar gick inte det, och jag kunde heller inte skjuta på mina åtaganden mot tv 3.

Jobbar du något åt Leksands IF under din vistelse i Tjeckien?

- Självklart. Varje förmiddag har jag exempelvis tid avsatt för att sköta olika saker på telefon.

- Sedan träffar jag mycket folk: Klubbledare, agenter, spelare. Det kan aldrig vara fel, kontakter är viktiga. Ett viktigt nätverk för Leksand skapas därigenom.

Dina intryck av hockey-VM så här långt?

- Att många ruggigt bra spelare finns på plats, och att spelet varit fantastiskt bra i många matcher. Sedan går det inte att komma förbi den stämning som rått här i hallen i Ostrava.

Vilket lag tar hem VM-guldet?

- Tjeckien eller Slovakien, även om jag givetvis hoppas på ett svenskt guld. Men både Tjeckien och Slovakien ser bra ut.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons